Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru Chițoiu a fost pus sub acuzare în urma accidentului soldat cu doi morți

Daniel Chițoiu, fost ministru de Finanțe, a fost audiat, joi dimineață, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.01.2020 - 11:04

UPDATE 10.45: În urma audierii de la Pitești, procurorii l-au pus sub acuzare pe Daniel Chițoiu, care acum are, în dosar, calitatea de suspect pentru comiterea infracțiunii de "ucidere din culpă".

-----------------------------------------------------

Fostul ministru Daniel Chițoiu este acuzat că, aflându-se la volan, singur în mașină, a provocat, la sfârșitul anului 2019, un accident rutier soldat cu doi morți și doi răniți. Accidentul s-a produs în ziua de 26 decembrie, pe DN7, între Pitești și Râmnicu Vâlcea, în zona Dealul Negru.

Daniel Chițoiu a evitat să răspundă, joi, la întrebările jurnaliștilor, dar a precizat, totuși, că nu a luat legătura cu familiile victimelor accidentului. Pe de altă parte, Chițoiu a dezmințit ideea că, în momentul producerii accidentului, el ar fi vorbit la telefonul mobil.

Evenimentul rutier s-a produs după ce mașina condusă de fostul ministru a intrat pe contrasens. În accidentul de pe Dealul Negru au murit un bărbat de 82 de ani (aflat la volanul unui automobil care circula regulamentar dar s-a lovit de cel al lui Daniel Chițoiu) precum și soția acestuia, aflată pe locul din dreapta șoferului.

Dosarul a fost cercetat mai întâi de procurorii de la Parchetul Pitești, după care, din cauza numărului mare de victime, a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Argeș.

Comentarii