4.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăSocialEvenimentZiua Armatei se sărbătorește în pandemie. Președintele Iohannis vine la Mormântul Ostaşului...

Ziua Armatei se sărbătorește în pandemie. Președintele Iohannis vine la Mormântul Ostaşului Necunoscut

Ziua Armatei se sărbătorește în pandemie, iar președintele Iohannis vine la Mormântul Ostaşului Necunoscut. Aceste acțiuni se desfășoară la data de 25 octombrie, care este Ziua Armatei Române.

Președinția indică în programul șefului statului o „Participare la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Armatei României”. Acțiunea din Parcul Carol începe la ora 10. La finalul ceremoniei, președintele Iohannis va susține o alocuțiune.

Ministerul Apărării Naționale organizează în Parcul Carol I o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane de flori. De asemenea, va avea loc o ceremonie de schimbare a gărzii. Zona parcului va fi survolată de aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

În Parcul Carol participă ca invitați președintele Iohannis și premierul interimar Cîțu.

Ziua Armatei se sărbătorește în pandemie

De Ziua Armatei Române se organizează evenimente și în alte garnizoane. Unul dintere cele mai importante evenimente este la Sinaia. În acest oraș, personal din MApN va participa la ceremonia de dezvelire a „Statuii Regelui Mihai I”. Statuia este amplasată în apropierea sediului Primăriei din Sinaia.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, Armata este instituția în care românii au cea mai mare încredere. Pe locul al doilea în topul încrederii românilor se află Biserica. În schimb, președintele Iohannis se află în cea de-a doua parte a clasamentului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat decretele! 5 magistrați, eliberați din funcție

Klaus Iohannis a semnat, astăzi, mai multe decrete prin care 5 magistrați au fost eliberați din funcție, informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă. Președintele...

Se reia Sibiu Jazz Competition. Prima zi este cea de vineri

Jazzul va fi din nou prezent în inima publicului român și internațional, la Sibiu. În perioada 3 - 4 decembrie 2021 se desfășoară o...

Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la finele anului – VIDEO

Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la finele anului, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la sfârșitul întrevederii cu reprezentanții cultelor. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă