25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentSună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie 2024.

Va fi vorba de un exercițiu de alarmare denumit „Miercurea Sirenelor” și care se află, în anul 2024, la cea de-a doua ediție. Prima ediție a exercițiului „Miercurea Sirenelor” fusese organizată în România în anul 2023, după ce, cu un an înainte, în 2022, Rusia a atacat Ucraina iar tensiunile dintre Rusia și țările NATO au crescut la nivelul din timpul “Războiului Rece”.

“Este pe plan național. Se testează și sirenele care sunt cu pornire centralizată și sirenele care sunt cu pornire descentralizată, individuală, că încă mai avem peste două mii de sirene care pornesc fiecare individual sau care nu sunt conectate la sistemul centralizat de avertizare”, declara în anul 2023, la ediția precedentă a exercițiului, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Anterior, România mai organizase un exercițiu asemănător, de testare a sirenelor, în anul 2021.

În ziua de 28 februarie 2024, în majoritatea județelor, sirenele vor fi în funcțiune în intervalul orar 10:00 – 11:00.

În România există, teoretic, peste 7500 de instalații de alarmare. Scopul exercițiului este să verifice dacă aceste instalații sunt sau nu funcționale.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CFR Călători suplimentează numărul de trenuri în perioada minivacanței de 1 Mai și Paște

CFR anunţă, vineri, că suplimentează numărul trenurilor, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, fiind introduse garnituri suplimentare către destinaţiile de vacanţă. „Cu prilejul minivacanţei...

Șoc pe Anfield! Liverpool, umilită acasă de Atalanta. Rezultatele din „sferturile” Europa League

Atalanta Bergamo e cu un pas în semifinalele Europa League, după ce a produs șocul serii în fotbalul european și s-a impus cu 3-0...

Deficitul de cont curent al României, creștere de aproape 25% în primele două luni ale anului

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă