21.1 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSocialEvenimentRestricții puține dar obligatorii de Revelion

Restricții puține dar obligatorii de Revelion

Restricții Covid de Revelion vor fi în vigoare dar vor fi mai puține decât în prezent. Guvernul Ciucă va modifica aceste reguli pentru Sărbători, în cadrul stării de alertă.

Restricții mai puține dar obligatorii vor fi în vigoare în România în perioada Sărbătorilor. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat această situație în dimineața zilei de miercuri, 8 decembrie 2021.

Guvernul Ciucă a relaxat restricțiile aferente pandemiei înainte de Crăciun și până după Anul Nou. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că restricțiile, deși mai puține, trebuie respectate. Se va permite circulația pe străzi în noaptea de Revelion dar masca va fi obligatorie. Restaurantele vor primi clienți până la 50 la sută din capacitate. Până acum, capacitatea permisă în restaurante era de 30 la sută din capacitate.

Magazinele vor putea alege să-și prelungească programul și după ora 21.

Pentru hoteluri nu există reglementări specifice pandemiei, ceea ce înseamnă că ele rămân deschise.

Restricții Covid mai puține de Revelion

„Faptul că sunt reglementate noi prevederi care prelungesc cu o oră programul diferitelor instituţii care organizează evenimente, pe de o parte, şi că s-a ridicat interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii pentru anumite categorii de persoane ar trebui să fie un factor încurajator şi pentru respectarea strictă a măsurilor. Cred că este lucrul cel mai important, pe care ar trebui să îl discutăm în comunicarea publică, pentru că înlesnirea unora dintre restricţii trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a tuturor acestor prevederi”, a explicat ministrul Rafila.

România a impus restricții împotriva Covid din primăvara anului 2020. Inițial a fost stare de urgență, apoi s-a declarat starea de alertă. Această stare de alertă este și acum în vigoare dar regulile s-au modificat periodic, în funcție de rata pandemiei.

Europa își intensifică în această perioadă măsurile de protecție, din cauza noii variante a virusului, denumită Omicron.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zelenski l-a primit joi la Kiev pe premierul Finlandei, Sanna Marin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit joi, la Kiev, cu premierul Finlandei, Sanna Marin, cu care a discutat despre necesitățile armatei ucrainene în contextul...

Putin acuză de furt Europa pentru că a înghețat active de miliarde ale oligarhilor ruși

Președintele rus Vladimir Putin a numit „furt” decizia europeană de a îngheța active de miliarde aparținând oligarhilor. „Furtul de bunuri de către Occident nu va...

Variola maimuței sau despre cum vine Bernard Shaw la “Vocea României”

Bill Gates profețea, încă de anul trecut, venirea unei noi pandemii. Curios el anunța variola maimuței înainte de a apărea primul caz. Media mainstream...
Ultima oră
Pe aceeași temă