26.8 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăLifestyleCe măsuri de relaxare se aplică începând de luni, 1 iunie

Ce măsuri de relaxare se aplică începând de luni, 1 iunie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), condus de premierul Ludovic Orban, a adoptat, la data de 28 mai 2020, Hotărârea 26 / 2020, care precizează măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare din data de luni, 1 iunie. 

Unele dintre aceste măsuri de atenuare a restricțiilor sunt următoarele: desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori; desfăşurarea spectacolelor şi concertelor în aer liber; dreptul de a circula pe întregul teritoriu al României, inclusiv în afara localităților, fără niciun fel de restricţii sau de declarații scrise; reluarea transportului feroviar şi rutier internaţional; deschiderea teraselor în aer liber; permiterea accesului pe plajă.

Parcurile din localități sunt deja deschise, iar hotelurile și pensiunile pot, de asemenea, să primească clienți.

La recepțiile hotelurilor, pe terasele de alimentație publică și pe plajă trebuie însă respectate măsurilor de protecţie sanitară, inclusiv păstrarea unei distanțe minime între persoane. 

O serie de restricţii rămân încă în vigoare. Astfel, rămân închise mall-urile (cu posibilitatea de a se redeschide, eventual, din data de 15 iunie), şcolile, grădiniţele și spaţiile de joacă din interior sau din parcuri. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Probleme la Metrorex. Compania are datorii de 33 de milioane de euro la Alstom

Compania franceză Alstom, care asigură mentenanţa metroului bucureştean, ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou în luna iulie,...

Ministerul român de Externe ironizează declarațiile Rusiei despre „România Mare”

Ministerul Afacerilor Externe al României ironizează declarațiile Rusiei, care susținea că intrarea Republicii Moldova în UE ar însemna că se reface "România Mare". O...

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII