9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Ce măsuri de relaxare se aplică începând de luni, 1 iunie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), condus de premierul Ludovic Orban, a adoptat, la data de 28 mai 2020, Hotărârea 26 / 2020, care precizează măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare din data de luni, 1 iunie. 

Unele dintre aceste măsuri de atenuare a restricțiilor sunt următoarele: desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori; desfăşurarea spectacolelor şi concertelor în aer liber; dreptul de a circula pe întregul teritoriu al României, inclusiv în afara localităților, fără niciun fel de restricţii sau de declarații scrise; reluarea transportului feroviar şi rutier internaţional; deschiderea teraselor în aer liber; permiterea accesului pe plajă.

Parcurile din localități sunt deja deschise, iar hotelurile și pensiunile pot, de asemenea, să primească clienți.

La recepțiile hotelurilor, pe terasele de alimentație publică și pe plajă trebuie însă respectate măsurilor de protecţie sanitară, inclusiv păstrarea unei distanțe minime între persoane. 

O serie de restricţii rămân încă în vigoare. Astfel, rămân închise mall-urile (cu posibilitatea de a se redeschide, eventual, din data de 15 iunie), şcolile, grădiniţele și spaţiile de joacă din interior sau din parcuri. 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă