26.7 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentPreședintele Iohannis, prima reacție în scandalul căminelor din Ilfov: "Este o rușine...

Președintele Iohannis, prima reacție în scandalul căminelor din Ilfov: „Este o rușine națională”

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă declarație referitoare la scandalul căminelor din Ilfov, afirmând că situația care este, acum, dezvăluită public reprezintă o „rușine națională”.

„Toți cei vinovați trebuie să răspundă. Aici sunt vinovați cu nume și prenume. Cei care au lucrat în azile, cei care au știut. Aici vorbim de răspunderi politice”, a spus președintele Iohannis. El a susținut, pe de altă parte, că nu știe ce politicieni ar trebui să demisioneze în urma acestui scandal.

Șeful statului a respins, pe de altă parte, ideea că sistemul de asistență socială din România ar fi în colaps. Președintele Iohannis a susținut că există cămine de bătrâni în România în care activitatea se desfășoară „foarte bine”. Șeful statului a fost întrebat concret dacă este de părere că ministrul Muncii ar trebui să demisioneze. Președintele Iohannis nu s-a pronunțat cu privire la ministrul Budăi.

Șeful statului a făcut aceste declarații la data de 11 iulie 2023, răspunzând la întrebările unor jurnaliști care l-au însoțit la Summit-ul NATO de la Vilnius. Separat, la București, în aceeași zi, ministrul Muncii, Marius Budăi, întrebat fiind de jurnaliști dacă va demisiona, răspundea că demisia lui din funcția de ministru „nu contează”.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, sugera, pe de altă parte, că va demisiona, dacă va fi găsită vinovată.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă