23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăPoliticăGabriela Firea transmite un nou mesaj în scandalul căminelor: "Dacă există cea...

Gabriela Firea transmite un nou mesaj în scandalul căminelor: “Dacă există cea mai mică acuzație care mă privește direct, nu voi ezita să mă retrag”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, are o nouă reacție în scandalul căminelor de bătrâni, postând pe facebook un text în care sugerează că, dacă ar fi găsită vinovată, ar putea să demisioneze.

“Dacă există cea mai mică acuzație care mă privește direct, nu voi ezita să mă retrag”, este una dintre ideile din mesajul afișat pe contul Gabrielei Firea.

Iată ideea transmisă de Gabriela Firea:

“Este oribil ce s-a întâmplat în aceste cămine pentru bătrâni și pentru persoane cu dizabilități! Justiția și instituțiile care au atribuții să își facă treaba, să scoată la iveală responsabilii și să-i tragă la răspundere. Dacă există cea mai mică acuzație care mă privește direct, nu voi ezita să mă retrag! Până atunci, oare chiar crede cineva că eu aș fi putut închide ochii la asemenea suferințe dacă aș fi știut? Nu pot să înghit la nesfârșit toate acuzațiile nefondate și neverificate care mi se aduc în spațiul public, care îmi vizează întreaga familie”

În același mesaj, Gabriela Firea susține că ea a ajutat oamenii în toată viața ei. Ministrul Familiei mai explică, pe larg, că ea și toți membrii familiei sale sunt “cu iubire și frică de Dumnezeu”.

“Sunt un om cu iubire și frică de Dumnezeu. Familia mea este cu iubire și frică de Dumnezeu. Nu suntem niște farisei! Credința ne-o măsoară doar Dumnezeu, iar EL nu are nume și prenume pe pământ! Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima. Și este tragic pentru întreaga societate creștină dacă am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât, cinstim icoane”.

Paragraful legat de Dumnezeu pare o replică la un mesaj transmis de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR. Reprezentantul BOR îi criticase pe acei oameni publici care se laudă cu religiozitatea lor.

Textul Gabrielei Firea ar fi fost postat pe facebook în seara de 9 iulie 2023, pe contul “Gabriela Firea -Ministru al Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Senator PSD”. Cu câteva ore mai înainte, la 9 iulie, premierul Ciolacu convocase o ședință cu câțiva înalți responsabili care ar avea atribuții în privința căminelor de bătrâni. De la Ministerul Familiei, pe care-l conduce Gabriela Firea, nu a fost prezent nimeni.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă