31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăSocialEvenimentPremierul Ciucă și mai mulți miniștri au donat sânge pentru ucraineni

Premierul Ciucă și mai mulți miniștri au donat sânge pentru ucraineni

Premierul Ciucă și mai mulți miniștri au participat la o donare de sânge, la Spitalul Militar de Urgență din București. Printre cei care l-au însoțit pe șeful Guvernului a fost ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Acțiunea a fost organizată în contextul războiului din Ucraina. Premierul Ciucă a amintit decizia României de a primi în spitalele ei răniți din Ucraina. De asemenea, premierul a mulțumit populației civile din România printre solidaritatea cu refugiații care vin din Ucraina.

„Am venit să donăm sânge, apreciind că este nevoie, prin exemplul personal, să arătăm că suntem alături de cei care au nevoie de cei care au nevoie de sânge”, a declarat premierul Ciucă.

În mai multe localități de frontieră din România, autoritățile locale au instalat corturi. De asemenea, se oferă alimente pentru refugiați. Două tabere pentru refugiați au fost puse în funcțiune în orașele Sighetu Marmației și Siret. Prin vama Siret au intrat în România circa 5000 de cetățeni ai Ucrainei. Un alt punct de frontieră solicitat de ucraineni este cel de la Isaccea (județul Tulcea). De la Isaccea până la Odessa sunt circa 300 de kilometri.

Foto arhivă
Premierul Ciucă și mai mulți miniștri au donat sânge pentru ucraineni

Donare de sânge și tratament în spitalele din România

De asemenea, voluntari români le oferă ucrainenilor cazare în locuințele lor sau transport cu automobile până la alte puncte din România unde doresc să ajungă.

Până în prezent, dintre cei circa 25.000 de ucraineni intrați în România, doar puțin peste 100 de persoane au cerut azil politic. Ucrainenii ajunși în România s-au cazat mai ales la rude, la prieteni sau la hotel. Există și persoane care doresc să ajungă din Ucraina la rudele din alte țări, trecând prin România.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:02:01

VIDEO: Suspectul în cazul atacului asupra lui Salman Rushdie a fost identificat

Salman Rushdie, romancierul de origine indiană care s-a ascuns ani de zile după ce Iranul i-a îndemnat pe musulmani să îl ucidă din cauza...

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video. Compania a reluat discuțiile cu multinaționalele de divertisment cu privire la participarea pe această...

Spania, Festivalul Medusa: O persoană a murit, după ce scena a căzut din cauaza vântului puternic. VIDEO

O persoană a murit și cel puțin alte 40 au fost rănite, după ce vântul puternic a provocat prăbușirea unor părți ale unei scene...
Ultima oră
Pe aceeași temă