19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSocialEvenimentPremierul Ciucă promite că mărește valoarea tichetului de masă la 40 de...

Premierul Ciucă promite că mărește valoarea tichetului de masă la 40 de lei

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va majora valoarea tichetului de masă la 40 de lei, cu începere de la data de 1 iulie 2023.

Este vorba de tichetele de masă pe care companiile le pot oferi propriilor angajați. În prezent, un asemenea tichet este echivalent cu 30 de lei.

”Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei şi ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”, a precizat șeful Executivului.

Premierul Ciucă a făcut acest anunț printr-un mesaj postat pe internet, la data de 30 aprilie 2023. Ceea ce șeful Executivului nu menționează este însă faptul că propunerea de majorare a valorii bonurilor îi fusese înaintată de sindicate, acum o săptămână.

Tichetele de masă reprezintă o indemnizaţie zilnică de hrană. Ele pot fi acordate salariaţilor de către companiile angajatoare, valoarea lor fiind scutită de taxe salariale.

Amintim că, potrivit înțelegerii din Coaliția de guvernare, Nicolae Ciucă urmează să-i cedeze funcția de premier lui Marcel Ciolacu. Rotația la guvernare se va produce la finalul lunii mai 2023. Deci la data de 1 iulie, în mod cert Nicolae Ciucă nu va mai fi premier.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies