12 C
București
marți, 4 octombrie 2022
AcasăSocialEvenimentO poză fake cere revolta jandarmilor

O poză fake cere revolta jandarmilor

O poză fake cere revolta jandarmilor, în contextul protestelor care au avut loc la București. După cum se știe, ordinea publică la asemenea evenimente este asigurată de jandarmi.

Imaginea falsificată (fake) a fost lansată pe rețeaua facebook în timpul acestor proteste.

În poza falsificată apare un agent de poliție, în uniformă, care tine în mâini un afiș instigator. Pe afiș scrie că jandarmii nu trebuie să se supună politicienilor (îndemn mascat la nerespectarea ordinelor). Doar că poza e trucată.

O poză fake cere revolta jandarmilor

Pe poza originală, acel agent de poliție ținea în mâini o diplomă. Agentul a cărui imagine a fost folosită ilegal este probabil de la Poliția Rutieră iar pe fundalul imaginii apare sigla unuia dintre sindicatele din Ministerul de Interne.

Chiar și utilizatorii de pe facebook semnalează că această poză este falsificată.

Imaginea fake a fost pusă pe internet în timpul protestelor de sâmbătă. Sute de oameni au ieșit în centrul Bucureștiului pentru a protesta împotriva restricțiilor sanitare. Jandarmeria Capitalei susține chiar că la protest au fost mii de oameni, în condițiile în care în prezent numărul maxim de participanți la o adunare publică este 100. Protestatarii au cerut anularea stării de alertă și renunțarea la certificatul verde. O parte dintre manifestanţi au blocat circulaţia rutieră în Piaţa Universităţii. În mod normal, jandarmii ar fi trebuit să intervină pentru deblocarea circulației. La manifestație au fost prezenți și politicieni din partidul AUR.

Proteste de mai mică amploare s-au consemnat și în alte orașe din România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Joe Biden va da un ajutor de peste 60 de milioane de dolari pentru Puerto Rico

Preşedintele SUA Joe Biden intenţionează să anunţe un ajutor de peste 60 de milioane de dolari pentru a ajuta Puerto Rico, în cursul unei...

Marea Britanie nu va părăsi CEDO

„Parlamentul nu are un mandat să se retragă de la CEDO”, este anunțul oficial. „Marea Britanie nu va părăsi CEDO. Cu toate acestea, modificarea...

Directorul Centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie a fost eliberat luni

Directorul Centralei nucleare ucrainene Zaporojie, Ihor Muraşov, arestat vineri de trupele ruse care deţin controlul asupra complexului atomoelectric, a fost eliberat luni, anunţă Agenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă