12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăSocialEvenimentO poză fake cere revolta jandarmilor

O poză fake cere revolta jandarmilor

O poză fake cere revolta jandarmilor, în contextul protestelor care au avut loc la București. După cum se știe, ordinea publică la asemenea evenimente este asigurată de jandarmi.

Imaginea falsificată (fake) a fost lansată pe rețeaua facebook în timpul acestor proteste.

În poza falsificată apare un agent de poliție, în uniformă, care tine în mâini un afiș instigator. Pe afiș scrie că jandarmii nu trebuie să se supună politicienilor (îndemn mascat la nerespectarea ordinelor). Doar că poza e trucată.

O poză fake cere revolta jandarmilor

Pe poza originală, acel agent de poliție ținea în mâini o diplomă. Agentul a cărui imagine a fost folosită ilegal este probabil de la Poliția Rutieră iar pe fundalul imaginii apare sigla unuia dintre sindicatele din Ministerul de Interne.

Chiar și utilizatorii de pe facebook semnalează că această poză este falsificată.

Imaginea fake a fost pusă pe internet în timpul protestelor de sâmbătă. Sute de oameni au ieșit în centrul Bucureștiului pentru a protesta împotriva restricțiilor sanitare. Jandarmeria Capitalei susține chiar că la protest au fost mii de oameni, în condițiile în care în prezent numărul maxim de participanți la o adunare publică este 100. Protestatarii au cerut anularea stării de alertă și renunțarea la certificatul verde. O parte dintre manifestanţi au blocat circulaţia rutieră în Piaţa Universităţii. În mod normal, jandarmii ar fi trebuit să intervină pentru deblocarea circulației. La manifestație au fost prezenți și politicieni din partidul AUR.

Proteste de mai mică amploare s-au consemnat și în alte orașe din România.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă