24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentPolițiști români și britanici vor coopera împotriva traficului de droguri. Ministrul român...

Polițiști români și britanici vor coopera împotriva traficului de droguri. Ministrul român de Interne anunță și “reformarea” Academiei de Poliție

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Criminalității Organizate – National Crime Agency (NCA) din Marea Britanie, în urma căreia anunță că polițiști români vor coopera cu cei britanici pentru a contracara mai eficient traficul de droguri.

“Am avut recent în Marea Britanie o întâlnire cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Criminalității Organizate – NCA, în care am discutat despre politicile implementate în Regatul Unit pentru prevenirea și combaterea traficului de droguri, cu accent pe componenta de prevenire în școli și universități”, a anunțat ministrul Predoiu, într-o declarație postată pe site-ul MAI.

“Am convenit modalități de intensificare a schimbului de informații și bune practici, sprijinirea de inițiative comune și consolidarea acțiunilor de eradicare a rețelelor de trafic. Schimbul eficient de informații poate contribui la prevenirea apariției unor amenințări în materie de securitate.

Polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate vor desfășura o misiune de sprijin operativ a autorităților britanice începând cu luna martie.

Acest tip de cooperare reprezintă o investiție în capacitatea de luptă a Poliției Române cu crima organizată, astfel încât să menținem un standard ridicat în ceea ce privește siguranța cetățenilor noștri”, a precizat ministrul român de Interne.

Pe de altă parte, ministrul Predoiu a anunțat că specialiști ai NCA vor fi cooptați pentru a participa la formarea profesională a polițiștilor români, în contextul “procesului de reformă” pe care îl parcurge Academia de Poliție din București.

“Expertiza specialiștilor din cadrul Agenției este una recunoscută în domeniu și, mai mult decât atât, NCA poate contribui la reușita procesului de reformă pe care l-am inițiat la nivelul acestei instituții de învățământ. Pe un plan mai general, reformarea și modernizarea Academiei < Alexandru Ioan Cuza > este o investiție în creșterea profesionalizării și integrității tuturor armelor din cadrul MAI”, a precizat ministrul român de Interne.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...

Deficitul de cont curent al României, creștere de aproape 25% în primele două luni ale anului

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ...

Prima ieșire a Prințului William după ce Kate a anunțat că are cancer

Prințul William și fiul său au fost văzuți susținând echipa lor preferată de fotbal, Aston Villa, aceasta fiind prima lor întâlnire de când Prințesa...
Ultima oră
Pe aceeași temă