9.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Pandemia se agravează lângă București. Trei localități din Ilfov adoptă măsuri suplimentare

Pandemia se agravează lângă București. Trei localități din județul Ilfov adoptă măsuri suplimentare de protecție.

Aceste măsuri se aplică începând de marți, 14 septembrie 2021. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov. Măsurile se aplică începând de marţi în localităţile Berceni, Bragadiru şi Voluntari.

În aceste localități, incidenţa Covid cumulată la 14 zile a ajuns la 2,24, 2,30 şi respectiv 2,08 la mia de locuitori. Din aceste trei localități, foarte mulți oameni lucrează sau merg zilnic la școală în municipiul București.

Pandemia se agravează lângă București

Aici, în spaţii publice, magazine, pieţe, staţii și vehicule de transport în comun, precum şi la muncă, masca devine obligatorie.

Masca devine obligatorie și pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru. Se știe că școlile și-au deschis cursurile în format fizic, începând de luni, 13 septembrie.

Activităţile recreative şi sportive în aer liber sunt permise cu cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

Evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive) pot avea cel mult 150 de participanți în exterior sau cel mult 100 în interior. La stabilirea numărului de persoane nu sunt luate în calcul cele cu vârsta mai mică de 16 ani.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă