24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăCoronavirusPărinții vor primi chestionare de vaccinare

Părinții vor primi chestionare de vaccinare

Părinții vor primi chestionare de vaccinare referitoare la copiii lor dar nu vor fi obligați să răspundă la ele. Această precizare a fost făcută, joi seară, la un post de televiziune, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Anul școlar 2021 – 2022 începe luni, 13 septembrie 2021, iar chestionarele ar începe să fie distribuite chiar din acea zi. Elevii vor primi formularele și le vor duce acasă la părinți.

Întrebările din chestionare se referă la intenția părinților de a accepta să le fie vaccinați copiii anti – Covid.

Potrivit ministrului, în chestionare se va putea răspunde „Da”, „Nu” sau „Încă nu m-am hotărât”. Dar părinții au și dreptul de a nu răspunde nimic, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Părinții vor primi chestionare de vaccinare

Ministrul a spus, pe de altă parte, că părinții îi pot întreba pe profesori dacă sunt imunizați anti – Covid.

Ministrul a spus că el, personal, încurajează profesorii să le răspundă părinților la această întrebare. Dar profesorii nu pot fi obligați să răspundă la această întrebare, a precizat ministrul. Pe ansamblu, în România, 39 la sută dintre cadrele didactice sunt încă nevaccinate anti – Covid, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Regulile pentru anul școlar 2021 – 2022 au fost indicate într-un ordin comun emis de Ministerul Educației și de Ministerul Sănătății.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă