8.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Părinții vor primi chestionare de vaccinare

Părinții vor primi chestionare de vaccinare referitoare la copiii lor dar nu vor fi obligați să răspundă la ele. Această precizare a fost făcută, joi seară, la un post de televiziune, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Anul școlar 2021 – 2022 începe luni, 13 septembrie 2021, iar chestionarele ar începe să fie distribuite chiar din acea zi. Elevii vor primi formularele și le vor duce acasă la părinți.

Întrebările din chestionare se referă la intenția părinților de a accepta să le fie vaccinați copiii anti – Covid.

Potrivit ministrului, în chestionare se va putea răspunde „Da”, „Nu” sau „Încă nu m-am hotărât”. Dar părinții au și dreptul de a nu răspunde nimic, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Părinții vor primi chestionare de vaccinare

Ministrul a spus, pe de altă parte, că părinții îi pot întreba pe profesori dacă sunt imunizați anti – Covid.

Ministrul a spus că el, personal, încurajează profesorii să le răspundă părinților la această întrebare. Dar profesorii nu pot fi obligați să răspundă la această întrebare, a precizat ministrul. Pe ansamblu, în România, 39 la sută dintre cadrele didactice sunt încă nevaccinate anti – Covid, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Regulile pentru anul școlar 2021 – 2022 au fost indicate într-un ordin comun emis de Ministerul Educației și de Ministerul Sănătății.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă