16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăSocialEvenimentUn fost consilier prezidențial se plânge că nu are apă caldă și...

Un fost consilier prezidențial se plânge că nu are apă caldă și căldură

Un fost consilier prezidențial se plânge că nu are apă caldă și căldură.

Analistul politic Iulian Chifu, fost consilier al președintelui României, precizează că locuiește în Sectorul 1. El spune, duminică dimineață, că apartamentul său nu are nici apă caldă și nici căldură.

„Pana la lucrurile complicate, caldura si apa calda putem avea si noi? De munti de gunoaie avem parte, insecte si sobolani tot inainte, dar in sectorul 1 fara caldura si apa calda”, scrie Iulian Chifu pe internet. Cititorii lui de pe facebook precizează că nu e energie termică nici în Sectorul 4, nici în Sectorul 6.

Potrivit unui răspuns oficial transmis de Primăria Municipiului București cotidianului “România liberă”, “în data de 01 septembrie 2021, în urma lucrărilor desfășurate pentru remedierea avariilor sunt afectate din totalul celor 8621 de blocuri racordate la sistemul de termoficare, în toate sectoarele Capitalei, pentru intervale de timp diferite, un număr de 1386 de blocuri, 9 imobile și alte 55 de instituții”.

Un fost consilier prezidențial se plânge

În opinia lui Iulian Chifu, motivul pentru care în Sectorul 1 nu se livrează energie termică nu este legat de uzura rețelei Termoenergetica. În Sectorul 1, explicația ar fi de natură financiară.

„Sunt doua CET-uri care nu dau drumul ca-s pe pierderi daca nu creste gigacaloria. Si sa o fixeze odata ANRE. Nu e de transport, ci de stabilirea unui pret pe iarna asta”, scrie Iulian Chifu.

Analistul politic Iulian Chifu este profesor universitar la SNSPA și jurnalist. El a fost consilier prezidențial pentru Securitate și Politică Externă în vremea președintelui Traian Băsescu.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă