0.6 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSocialEvenimentUn fost consilier prezidențial se plânge că nu are apă caldă și...

Un fost consilier prezidențial se plânge că nu are apă caldă și căldură

Un fost consilier prezidențial se plânge că nu are apă caldă și căldură.

Analistul politic Iulian Chifu, fost consilier al președintelui României, precizează că locuiește în Sectorul 1. El spune, duminică dimineață, că apartamentul său nu are nici apă caldă și nici căldură.

„Pana la lucrurile complicate, caldura si apa calda putem avea si noi? De munti de gunoaie avem parte, insecte si sobolani tot inainte, dar in sectorul 1 fara caldura si apa calda”, scrie Iulian Chifu pe internet. Cititorii lui de pe facebook precizează că nu e energie termică nici în Sectorul 4, nici în Sectorul 6.

Potrivit unui răspuns oficial transmis de Primăria Municipiului București cotidianului “România liberă”, “în data de 01 septembrie 2021, în urma lucrărilor desfășurate pentru remedierea avariilor sunt afectate din totalul celor 8621 de blocuri racordate la sistemul de termoficare, în toate sectoarele Capitalei, pentru intervale de timp diferite, un număr de 1386 de blocuri, 9 imobile și alte 55 de instituții”.

Un fost consilier prezidențial se plânge

În opinia lui Iulian Chifu, motivul pentru care în Sectorul 1 nu se livrează energie termică nu este legat de uzura rețelei Termoenergetica. În Sectorul 1, explicația ar fi de natură financiară.

„Sunt doua CET-uri care nu dau drumul ca-s pe pierderi daca nu creste gigacaloria. Si sa o fixeze odata ANRE. Nu e de transport, ci de stabilirea unui pret pe iarna asta”, scrie Iulian Chifu.

Analistul politic Iulian Chifu este profesor universitar la SNSPA și jurnalist. El a fost consilier prezidențial pentru Securitate și Politică Externă în vremea președintelui Traian Băsescu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă