4.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăSocialEvenimentÎncepe pelerinajul Sfântului Dumitru în București

Începe pelerinajul Sfântului Dumitru în București

Începe pelerinajul Sfântului Dumitru în București, cea mai amplă acțiune de acest tip din capitala României.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou se găsesc în Catedrala Patriarhală din București. Pelerinajul dedicat acestuia se desfășoară în perioada 21 – 28 octombrie 2021.

Acțiunea se organizează cu respectarea unor măsuri contra pandemiei. După cum se știe, la toate adunările publice este obligatorie masca sanitară, atât în exterior cât și în interior. Această regulă s-a respectat la pelerinajul de la Iași, dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva.

În zilele de joi, vineri, sâmbătă şi luni, slujbele dedicate Sfântului Dumitru se oficiază în Catedrala Patriarhală din București. În interiorul bisericii vor avea voie să intre cel mult 70 de credincioși.

Începe pelerinajul Sfântului Dumitru în București

Marţi, 26 octombrie, este sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Miercuri, 27 octombrie, este ziua Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. În acea zi, slujba va fi condusă de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.

Sfântul Dimitrie Basarabov este socotit ocrotitorul Capitalei. Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, Biserica este pe locul al doilea în topul încrederii românilor. Pe primul loc în acest sondaj se află Armata.

Biserica și Armata au fost permanent pe primele două locuri în aceste clasamente, după căderea comunismului în România.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

VIDEO – Un jandarm cade cu tot cu cal la Parada de 1 Decembrie din București

Un jandarm cade cu tot cu cal la parada de 1 Decembrie din București, iar imaginile au devenit virale. Momentul a fost surprins de...

Exportul de gaze naturale din Rusia a scăzut în ultima lună

Exportul de gaze naturale din Rusia spre Europa a scăzut în luna noiembrie. Potrivit unui raport Gazprom, exporturile au crescut în primele 11 luni...

Imnul comunist a fost pus de Ziua Națională

Imnul comunist a fost pus de Ziua Națională a României într-un oraș din Moldova. Incidentul s-a consemnat în localitatea Târgu Ocna din județul Bacău....
Ultima oră
Pe aceeași temă