32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentÎncepe pelerinajul Sfântului Dumitru în București

Începe pelerinajul Sfântului Dumitru în București

Începe pelerinajul Sfântului Dumitru în București, cea mai amplă acțiune de acest tip din capitala României.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou se găsesc în Catedrala Patriarhală din București. Pelerinajul dedicat acestuia se desfășoară în perioada 21 – 28 octombrie 2021.

Acțiunea se organizează cu respectarea unor măsuri contra pandemiei. După cum se știe, la toate adunările publice este obligatorie masca sanitară, atât în exterior cât și în interior. Această regulă s-a respectat la pelerinajul de la Iași, dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva.

În zilele de joi, vineri, sâmbătă şi luni, slujbele dedicate Sfântului Dumitru se oficiază în Catedrala Patriarhală din București. În interiorul bisericii vor avea voie să intre cel mult 70 de credincioși.

Începe pelerinajul Sfântului Dumitru în București

Marţi, 26 octombrie, este sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Miercuri, 27 octombrie, este ziua Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. În acea zi, slujba va fi condusă de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.

Sfântul Dimitrie Basarabov este socotit ocrotitorul Capitalei. Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, Biserica este pe locul al doilea în topul încrederii românilor. Pe primul loc în acest sondaj se află Armata.

Biserica și Armata au fost permanent pe primele două locuri în aceste clasamente, după căderea comunismului în România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă