8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentFirma de GPL unde s-au produs exploziile devastatoare aparține fiului primarului din...

Firma de GPL unde s-au produs exploziile devastatoare aparține fiului primarului din Caracal

Exploziile devastatoare din comuna Crevedia s-au produs la un depozit al unei firme care aparține fiului primarului din orașul Caracal.

Datele preliminare arată că firma Flagas Srl. este deținută, în proporție de 51 la sută, de Ionuţ Daniel Doldurea. El este fiul lui Ion Doldurea, primarul din orașul Caracal (județul Olt). De altfel, firma Flagas are sediul central în orașul Caracal.

La Crevedia (județul Dâmbovița), obiectivul deținut de Flagas, care a făcut explozie, este un depozit de GPL. Se pare că acest obiectiv a funcționat, până în anul 2020, ca stație de alimentare cu GPL a automobilelor. În anul 2020, în urma unui control inopinat, la data de 30 iulie, ISU a suspendat autorizația de securitate la incendiu a acestei stații de alimentare cu GPL. În acel an, 2020, ISU a aplicat mai multe amenzi asupra societății care deținea obiectivul de la Crevedia.

Drept urmare, din octombrie 2020 până în prezent, “punctul de lucru” al Flagas de la Crevedia n-a mai funcționat ca stație de alimentare, ci doar ca depozit de GPL.

Prima dintre cele trei sau patru explozii care s-au înregistrat în seara de 26 august 2023 s-ar fi produs în timpul unei operațiuni de transferare de GPL, dintr-o cisternă în alta. Următoarele explozii ar fi fost inițiate de incendiul produs de prima explozie. Exploziile au produs un mort și 57 de răniți. Dintre răniți, 39 de oameni, adică mai mult de jumătate, sunt membri ai echipelor de pompieri care au fost trimise la intervenția de la Crevedia. De asemenea, printre răniți se numără doi polițiști și doi jandarmi.

Dintre răniți, zece oameni sunt în stare gravă. Șase dintre aceste persoane sunt intubate. Duminică dimineață, patru răniți au fost transferați la spitale din afara României. Doi pompieri au fost tranferați la Bruxelles și doi civili au fost transferați la Milano.

Persoana care a decedat a fost victima unui infarct, deci nu a decedat ca urmare directă a incendiului.

Președintele Iohannis a transmis un mesaj în care cere să se stabilească “dacă legea și regulile au fost încălcate” în catastrofa de la Crevedia. “Comandantul acțiunii, din momentul în care am ajuns eu, am fost eu”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). “Dacă Parchetul vrea să audieze pe oricine, are dreptul să cheme pe oricine dorește”, a susținut secretarul de stat Arafat.

Premierul Marcel Ciolacu, care este și președinte al PSD, a fost întrebat de jurnaliști dacă știa de afacerile primarului PSD din Caracal și ale fiului său. Ciolacu a răspuns că nu are cum să știe toate activitățile pe care le desfășoară rudele politicienilor PSD.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă