1.4 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSocialEvenimentCîțu: Pensiile oricum ar fi crescut de la 1 ianuarie cu 13,8...

Cîțu: Pensiile oricum ar fi crescut de la 1 ianuarie cu 13,8 la sută, nu era nevoie de o lege electorală a lui Marcel Ciolacu

Fostul premier Florin Cîțu critică noua Lege a pensiilor, susținând că “nu era nevoie de această lege electorală a lui Marcel Ciolacu”, întrucât, chiar și fără această lege, “pensiile ar fi crescut de la 1 ianuarie oricum cu 13,8 la sută”.

“Noi suntem în faliment în 2023, dar aruncăm această bombă nucleară în economie în 2024. Pentru români trebuie să fie foarte clar că pensia ar fi crescut de la 1 ianuarie oricum cu 13,8%. Nu era nevoie de această lege electorală a lui Marcel Ciolacu”, subliniază fostul premier Cîțu.

Fostul premier susține că președintele Iohannis, când va primi legea pentru promulgare, n-ar trebui s-o promulge ci să retrimită textul la Parlament.

„Mai sunt câteva filtre: președintele Iohannis dacă este reponsabil o va retrimite în Parlament, dacă pe președinte îl interesează bunăstarea românilor și stabilitatea economică a României va retrimite această lege în Parlament și va fi refăcută pentru a intra în bugetul de anul viitor, Comisia Europeană, la fel, dacă nu joacă politic ar trebui să spună nu acestui proiect de lege pentru că acea deviere de la deficit se va adânci, asta înseamnă că România va rămâne în procedură de deficit excesiv mulți ani de acum înainte și al treile filtru care va fi cel mai dureros, piețele financiare care au început deja să ne penalizeze cu dobânzi mai mari. Nici nu a fost promulgată această lege și dobânzile au crescut. Pentru români există doar două speranțe, Klaus Iohannis dacă e responsabil și Comisia Europeană dacă nu joacă politic”, susține fostul premier Cîțu.

Camera Deputaților a aprobat proiectul Legii Pensiilor în după-amiaza de 20 noiembrie 2023. Cu o săptămână mai înainte, proiectul fusese aprobat de Senat, cu majoritate de voturi. În ziua votului din Senat, Florin Cîțu anunța că el, în calitate de senator, a votat împotriva proiectului. “Această lege votată astăzi în Senat, copiată de Ciolacu de la Dragnea, aruncă România în brațele FMI și scade rating-ul de țară la JUNK. Cei care susțin această lege TREBUIE să-și asume și consecințele DEVASTATOARE pentru România și pentru români”, avertiza, după votul din Senat, fostul premier Cîțu.

Întrucât a fost aprobat atât de Senat cât și de Camera Deputaților, textul trebuie să fie trimis președintelui României, pentru a fi promulgat.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproape 80% dintre românii aflaţi în străinătate şi-au rezervat zboruri spre România, de sărbători

Opt din zece români din Diaspora (79%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorilor de iarnă, arată...

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă