19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentCatastrofă evitată la limită în județul Teleorman. Un tren cu călători a...

Catastrofă evitată la limită în județul Teleorman. Un tren cu călători a frânat de urgență. Pe linie se afla un tren de marfă

O catastrofă feroviară a fost evitată la limită în județul Teleorman, unde un tren cu călători a intrat pe aceeași linie cu un tren de marfă.

În noaptea de duminică spre luni, mecanicii trenului de călători 1822 au sesizat prezența pe linie a unui alt tren. Trenul de călători a reușit să frâneze. Celălalt tren, aflat în staționare, era format din vagoane încărcate cu automobile. Trenul de călători circula de la Arad la București iar trenul de marfă urma să transporte automobile la Constanța.

Trenul de călători avea la bord 280 de persoane. Din cauza frânării violente, 13 dintre acestea au fost rănite. Dintre răniți, trei au fost transportați la spital. Din fericire, aceștia nu sunt în stare gravă.

Trenul de călători s-a oprit la doar 500 de metri de trenul de marfă.

Foto IGSU

“În jurul orei 04:00, un apel la 112 anunța un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în județul Teleorman, între Roșiorii de Vede si Măldăeni. Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la fața locului.

Odată ajunse, forțele de intervenție au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad- București Nord și s-a oprit brusc. Mai multe persoane au fost evaluate la fața locului de echipajele medicale, 3 victime fiind transportate la spital.

La acest moment, călătorii sunt transportați cu 2 microbuze ISU către gara din Roșiorii de Vede.

Forțe angrenate: ISU TR: 7 ambulanțe SMURD, 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 3 autospeciale de descarcerare, 2 microbuze, 8 ambulanțe SAJ;
ISU OT: 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 5 ambulanțe SMURD;
ISU DJ: 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospeciala de descarcerare grea, 3 ambulanțe SMURD.
Au mai fost prealertate ISU AG, respectiv ISU B-IF.

La acest moment, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat”, a anunțat, luni dimineață, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Unele informații vorbesc despre un tren de marfă deraiat

Potrivit CFR Călători, trenul InterRegio 1822 circula pe ruta Arad – București Nord – Constanța. Încă nu s-a precizat de ce staționa trenul de marfă pe linia trenului de călători. Există și ipoteza că acesta s-a oprit întrucât ar fi deraiat.

Acum două săptămâni, în Grecia, un tren de călători s-a ciocnit cu un tren de marfă. În accidentul din Grecia au murit 57 de oameni.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...
00:00:34

Fermierii francezi iau cu asalt târgul de agricultură de la Paris

Un grup de fermieri francezi a intrat sâmbătă (24 februarie) într-un mare târg al fermelor din Paris, înaintea unei vizite planificate a președintelui Emmanuel...
Ultima oră
Pe aceeași temă