23.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentArmata Română recrutează parașutiști comando

Armata Română recrutează parașutiști comando

Armata Română recrutează parașutiști comando, potrivit unui anunț publicat, duminică, pe internet. Anunțul nu oferă detalii despre viitoarele misiuni. Se precizează că militarii angajați vor face parte din Batalionul Batalionul 53 Comando “Smaranda Brăescu” de la Bacău.

Anunțul publicat de Ministerul Apărării Naționale (MApN) se adresează doar persoanelor care sunt deja soldați sau gradați profesioniști. Cu alte cuvinte, nu sunt acceptați candidați veniți direct din viața civilă, pe așa numita “filieră indirectă”. Sunt doriți candidați care activează deja în MApN și au o minimă pregătire militară.

“Vrei să devii cea mai bună versiune a ta? Să ai parte de susținere și ajutor în depășirea fiecărei etape de pregătire? Dacă ești soldat gradat profesionist și vrei să faci parte din colectivul Batalionului 53 Comando “Smaranda Brăescu” Bacău, mai ai timp până pe data de 28 ianuarie să te înscrii pentru participarea la Programul pregătitor în vederea evaluării și selecției parașutiști – comando, care se va desfășura în perioada 28.02 – 01.04.2022 și la Programul de evaluare și selecție parașutiști – comando, desfășurat în perioada 04.04 – 27.05.2022”, precizează anunțul.

Preselecția va avea loc în perioada 31 ianuarie – 4 februarie 2022.

Armata a mai organizat campanii de încadrare, inclusiv pentru parașutiști, și în alți ani. Nu se precizează dacă această acțiune, din anul 2022, este una de rutină sau dacă, dimpotrivă, are legătură cu actualele tensiuni internaționale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă