25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSocialEducațieTot mai mulți elevi români se îndreaptă către licee din străinătate

Tot mai mulți elevi români se îndreaptă către licee din străinătate

Aplicațiile pentru licee în străinătate au crescut cu aproape 20% în ultimii 2 ani, arată datele IntegralEdu, care oferă consultanță educațională. Cele mai multe familii din România care își trimit copiii la studii liceale în străinătate aleg Marea Britanie. Alegerea vin pe fondul rigorii academice, dar și facilităților oferite de școlile din Anglia. Instituții la fel de căutate se află și în Elveția, Germania, Austria, Spania și Italia.

Potrivit consultantului pentru studii în străinătate, există chiar și un interes crescut pentru destinații noi din Europa și America de Nord.

“Dacă ne raportăm la statisticile IntegralEdu, observăm că se menține tendința de creștere a cererilor pentru licee și gimnazii în străinătate, astfel că în ultimii 2 ani s-a înregistrat o majorare cu aproape 20% a aplicațiilor”, declară Raluca Niculae, Manager Departament Studii Liceale IntegralEdu.

Motivele pentru care elevii români aleg licee din străinătate

Principalul argument pentru care elevii aleg să urmeze un liceu în străinătate îl reprezintă oportunitățile ulterioare.

“În general, familiile din România care își trimit copiii la licee în străinătate au o deschidere aparte față de experiența internațională și apreciază resursele și facilitățile puse la dispoziție elevilor, de către aceste instituții. Părinții sunt informați constant despre activitatea copiilor prin intermediul tutorelui academic și supraveghetorilor. Nu în ultimul rând, oportunitățile academice pe care le au tinerii după absolvirea unui liceu în străinătate reprezintă argumente majore pentru familiile care aleg această cale”, explică Raluca Niculae.

Ce taxe sunt necesare pentru studii la licee din străinătate

Taxele de studiu pentru un liceu sau o școală internațională de tip boarding (internat), unde sunt incluse masa, cazarea, taxele de studiu și activitățile extracurriculare variază de la 15.000  până la 50.000 lire sterline pentru o instituție de top din Marea Britanie.

“Deși taxele de școlarizare pot părea mari, trebuie luat în considerare tot pachetul oferit, dar mai ales nivelul burselor academice, sportive sau artistice, care pot uneori acoperi chiar și jumătate din taxă. La târgul virtual pe care îl organizăm în această sâmbătă, participanții vor discuta direct cu reprezentanții liceelor internaționale pentru a afla care sunt opțiunile educționale și bursele oferite”, mai precizează Raluca Niculae.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Halep, în semifinale la Toronto

Simona Halep o va întâlni pe Jessica Pegula în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari,...

Aglomerație în vămi: aproape 346.000 de persoane, prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

Aproximativ 345.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 83.440 mijloace de transport, au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare,...
00:01:03

VIDEO: Parcurile europene se transformă în câmpii uscate – Seceta a pus stăpânire pe ele

Condițiile de secetă au transformat unele dintre cele mai faimoase parcuri urbane din Europa în câmpii uscate, cu iarbă decolorată și vegetație uscată, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă