21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSocialEducațieSRI angajează absolvenți de Filosofie. Rectorul Universității din Cluj salută ideea

SRI angajează absolvenți de Filosofie. Rectorul Universității din Cluj salută ideea

SRI angajează absolvenți de Filosofie, conform unui anunț difuzat, în ultimele zile, printre studenți. Rectorul Universității Babeș – Bolyai din Cluj, profesorul Daniel David, consideră că acest anunț este o dovadă de transparență.

„Uite că o fac. Sigur că ne șochează, dar cred că e un gest de normalitate într-o societate democratică”, a declarat rectorul Daniel David, citat de site-ul edupedu.ro. 

Rectorul Daniel David pune în legătură această inițiativă cu faptul că directorul SRI, Eduard Hellvig, a absolvit Universitatea Babeș – Bolyai, adică o universitate civilă. „Eu cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face”, a explicat rectorul UBB.

SRI angajează licențiați ai unor facultăți civile

Viitorii absolvenți de Universitate pot candida “pentru încadrarea ca ofițeri operativi și ofițeri analiști”. Fiecare candidat trebuie să fie apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI. Deși vor avea diplome emise de facultăți civile, ei vor fi încadrați ca militari.

„SRI valorizează diversitatea şi adaptabilitatea. Avem convingerea că numai aşa putem răspunde provocărilor generate de un mediu de securitate în permanentă schimbare. Credem în potenţialul superior de acţiune dat de forţa echipei formate din persoane cu istoric profesional şi social divers. De aceea, căutăm candidaţi din medii variate, cu experienţe profesionale şi personale diferite şi complementare”, explică un comunicat postat pe site-ul SRI.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:51

VIDEO: Ploile torențiale au lovit regiunea spaniolă Murcia – Cel puțin o persoană a murit

Efectele furtunii tropicale Hermine, care a a ajuns în depresiune tropicală, au fost devastatoare. S-a soldat cu un mort în Murcia, în sudul Spaniei,...
00:00:58

VIDEO: Imagini de la masacrul de la școala din Rusia

Un bărbat înarmat, cu zvastică pe tricou, a ucis luni (26 septembrie) 13 persoane, inclusiv șapte copii, și a rănit peste 20 într-o școală...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă