9 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSocialEducațieRucsac vs ghiozdan: Cum alegi produsul potrivit?

Rucsac vs ghiozdan: Cum alegi produsul potrivit?

A început școala, iar copilul tău are nevoie de rechizite și tot ce este necesar pentru ca învățatul să fie o plăcere. Una dintre alegerile puțin mai dificile pe care le vei avea de făcut este între un rucsac pentru copii și ghiozdan. Amândouă au avantajele lor, de care va trebui să ții cont înainte să iei decizia finală. Prețul este doar unul dintre argumentele hotărâtoare, dar nu uita că unii producători investesc în calitatea produselor, iar alții în marketing și publicitate.

Indiferent dacă alegi un rucsac ori un ghiozdan, va trebui să ții cont că acesta o să fie utilizat zilnic și va trebui să susțină o greutate destul de mare așa că trebuie să fie rezistent. Drumul de acasă la școală, depozitarea în dulap, dar și aruncările pe jos sunt doar câteva dintre încercările la care va fi supus rucsacul ori ghiozdanul.

Rucsacul este un element de bază pentru mai multe categorii de persoane, de diferite vârste. Școlari, liceeni, studenți, corporatiști sau antreprenori, cu toții se pot folosi de rucsac pentru a-și ține la ei lucrurile necesare în munca de zi cu zi. Școlarii optează pentru rucsac, mai ales atunci când își doresc un produs universal, care poate fi utilizat și atunci când merg în parc ori pleacă într-o excursie cu școala. Rucsacul este adaptat și inclus în ținuta persoanelor moderne, actuale, care au renunțat la gențile clasice ori la alte variante similare.

Pe de altă parte, ghiozdanul este special conceput pentru școală și este preferat mai ales de copiii din ciclul primar. Ghiozdanul este un element clasic, alături de penar și stilou. Nu îți poți imagina începutul de an școlar, fără ca micuții elevi să nu aibă în spate ghiozdanul, fetițele cu funde în păr, iar băieții cu cravate la gât.

Deoarece funcționalitățile ghiozdanului și rucsacului sunt similare, citește în continuare câteva recomandări pentru a te asigura că ai ales un produs de calitate.

  • Evită cusăturile neglijente sau neuniforme, care se pot desface ușor
  • Verifică marginile de material, să nu existe zone expuse și neprotejate.
  • Optează pentru fermoare care sunt protejate în interiorul materialului, astfel încât apa sau alte elemente să nu ajungă în interior.
  • Dimensiunea trebuie să fie proporțională cu spatele copilului care îl va folosi. Un copil mic nu trebuie niciodată să folosească un rucsac pentru adulți, ci un ghiozdan sau un rucsac special pentru copii.
  • Înălțimea rucsacului ar trebui să fie cu aproximativ 2 cm sub omoplați și foarte puțin deasupra taliei.
  • Baretele trebuie să fie late și să aibă căptușeală în zona umerilor. Amândouă detaliile au ca scop oferirea de mai mult confort, dar și protejarea umerilor de presiunea excesivă. Curelele reglabile sunt necesare pentru a poziționa corect rucsacul, astfel încât greutatea să fie distribuită uniform pe umeri.
  • Buzunarele și compartimentele nu trebuie să lipsească. Acestea au rolul de a împiedica cărțile și caietele să se adune într-un singur loc, astfel încât greutatea suplimentară să fie distribuită uniform. Alege un rucsac de copii sau un ghiozdan care are buzunare, fante și separatoare, astfel încât obiectele mai grele să fie așezate mai aproape de spatele persoanei, în timp ce obiectele mai ușoare pot sta mai departe de corp.
  • Alege modele colorate, cu imprimeuri îndrăgite de cei mici. Poți opta pentru eroi din filmele preferate, cu singura condiție ca desenele să fie adecvate vârstei copilului.
  • Adaugă bandă reflectorizantă pe rucsac, astfel încât copilul să poată fi văzut cu ușurință de șoferi atunci când traversează seara.

Potrivit studiilor, peste 60% dintre copii merg la școală cu un rucsac care este prea greu, proporțional c u greutatea lor corporală, iar asta le poate cauza multe probleme de sănătate. Deoarece este puțin probabil ca materia sau manualele și caietele necesare să se împuțineze prea curând, cea mai bună variantă este să investești într-un rucsac de copii sau ghiozdan de calitate, care să protejeze cât mai bine spatele.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă