39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSocialEducațieParteneriat între Primăria Municipiului Bucureşti şi Universitatea Bucureşti

Parteneriat între Primăria Municipiului Bucureşti şi Universitatea Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat un acord de parteneriat cu rectorul Universităţii din Bucureşti, Marian Preda, care pune bazele unei colaborări mai solide între instituţia de învăţământ şi Municipalitate.

Conform lui Nicușor Dan, discuţiile au vizat colaborările pentru practica studenţilor în diverse direcţii ale Primăriei Capitalei, organizarea unor evenimente culturale comune în Grădina Botanică, dar şi includerea sediilor din cadrul UNIBUC în circuitul master plan velo la care Municipalitatea lucrează în prezent.

De asemenea, Nicuşor Dan a spus că s-a discutat despre cooperarea cu Geospaţial, ONG din cadrul Facultăţii de Geografie, care să creeze gratuit baze de date deschise, astfel încât instituţiile din subordinea Primăriei, precum Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, să introducă date în platformă despre clădirile cu risc seismic din Capitală.

Potrivit edilului Nicuşor Dan, Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, se va alătura programului „UB SEED- Sprijin Educaţional pentru Elevii Defavorizaţi”, derulat de Universitatea din Bucureşti, astfel încât copiii cu situaţii financiare precare aflaţi în urmărirea direcţiei să poată beneficia de ajutorul studenţilor pentru pregătirea probelor de la evaluarea naţională.

El a adăugat că, până în prezent, Primăria Capitalei a mai semnat parteneriate cu Academia de Studii Economice şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă