23 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăSocialEducațieParteneriat între Primăria Municipiului Bucureşti şi Universitatea Bucureşti

Parteneriat între Primăria Municipiului Bucureşti şi Universitatea Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat un acord de parteneriat cu rectorul Universităţii din Bucureşti, Marian Preda, care pune bazele unei colaborări mai solide între instituţia de învăţământ şi Municipalitate.

Conform lui Nicușor Dan, discuţiile au vizat colaborările pentru practica studenţilor în diverse direcţii ale Primăriei Capitalei, organizarea unor evenimente culturale comune în Grădina Botanică, dar şi includerea sediilor din cadrul UNIBUC în circuitul master plan velo la care Municipalitatea lucrează în prezent.

De asemenea, Nicuşor Dan a spus că s-a discutat despre cooperarea cu Geospaţial, ONG din cadrul Facultăţii de Geografie, care să creeze gratuit baze de date deschise, astfel încât instituţiile din subordinea Primăriei, precum Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, să introducă date în platformă despre clădirile cu risc seismic din Capitală.

Potrivit edilului Nicuşor Dan, Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, se va alătura programului „UB SEED- Sprijin Educaţional pentru Elevii Defavorizaţi”, derulat de Universitatea din Bucureşti, astfel încât copiii cu situaţii financiare precare aflaţi în urmărirea direcţiei să poată beneficia de ajutorul studenţilor pentru pregătirea probelor de la evaluarea naţională.

El a adăugat că, până în prezent, Primăria Capitalei a mai semnat parteneriate cu Academia de Studii Economice şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
00:00:31

VIDEO: Modi vizitează cel mai grav dezastru feroviar indian din ultimele decenii

Cel puțin 261 de persoane au murit în cel mai grav dezastru feroviar din India din ultimele două decenii, au anunțat sâmbătă autoritățile, după...

Cauza producerii accidentului din India soldat cu 300 de morți

Ministrul indian al căilor ferate a anunţat, duminică, că au fost identificate cauza şi cei responsabili pentru accidentul, care a ucis 275 de persoane,...

Secretarul de stat al SUA, către poporul rus: „Nu putem alege viitorul pentru voi”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a adresat un mesaj poporului Rusiei, în care îi invită pe cetățenii ruși să decidă singuri ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă