27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSocialEducațieEste grevă generală în învățământ. Copiii pot fi duși totuși la școală,...

Este grevă generală în învățământ. Copiii pot fi duși totuși la școală, dar nu fac lecții

Luni, 22 mai 2023, este prima zi de grevă generală în învățământ, după cum au anunțat liderii sindicali ai cadrelor didactice.

Totuși, școlile nu sunt închise. Pe de o parte, participanții la grevă sunt totuși obligați să se prezinte la școli. Pe de altă parte, părinții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă și-i pot aduce, totuși, la școală. Acești elevi nu vor face cursuri, dar vor fi supravegheați de cadre didactice.

Liderii sindicali au rugat, totuși, părinții ca, pe timpul grevei generale din Educație, să-și țină copiii acasă.

Ultimele negocieri între premierul Ciucă și liderii sindicali se purtaseră duminică, 21 mai. În urma discuțiilor, liderii sindicali au declarat că nu renunță la greva generală.

Grevă generală în învățământ, pentru mărirea salariilor

Ulterior, duminică seară, Guvernul României a publicat un comunicat pe acest subiect. “Guvernul va continua dialogul cu reprezentanții sindicatelor din educație pentru definitivarea pachetului legislativ, care va oferi garanțiile că Educația rămâne prioritate pentru actuala coaliție de guvernare”, a transmis Guvernul României.

Principala revendicare a cadrelor didactice este mărirea salariilor. Executivul le-a răspuns însă că majorarea salariilor profesorilor ar putea fi posibilă abia din luna septembrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Majorarea salariului minim, praf în ochi pentru români – Bani în plus pentru pensionari începând de mâine

SALARIUL MINIM, MAJORAT DIN OCTOMBRIE3.000 de lei brut (1.898 de lei net) SĂGEATĂ ÎN SUS 3.300 de lei brut (2.079 de lei net)=»...

Război în Ucraina – Ziua 585 – O dronă ucraineană a rănit o persoană și a deteriorat o clădire în regiunea Briansk

UPDATE 7:00 - Un atac cu dronă din partea Ucrainei, care a avut loc sâmbătă în regiunea Briansk din sudul Rusiei, a rănit...

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane – Verifică lista

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, face periodic actualizări pentru a îmbunătăți securitatea și funcționalitățile sale. Odată cu aceste...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies