28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeSocialEducațieAsociații de părinți și de elevi discută cu premierul Ciucă. Ar putea...

Asociații de părinți și de elevi discută cu premierul Ciucă. Ar putea urma o întâlnire cu sindicatele

Reprezentanții unor asociații de părinți și de elevi discută, marți, 23 mai, cu premierul Nicolae Ciucă, în timp ce în România este grevă generală în Educație.

Guvernul României a anunțat că întâlnirea de “consultări cu reprezentanții asociațiilor de părinți și de elevi” începe la ora 11. Înaintea întâlnirii cu premierul, reprezentanții asociațiilor au discutat cu ministrul Educației, Ligia Deca.

Potrivit unor surse neoficiale, în după-amiaza zilei de 23 mai ar putea avea o nouă întâlnire de negocieri între liderii sindicatelor din Educație, premierul Nicolae Ciucă și viitorul premier, Marcel Ciolacu.

Ultima întâlnire între premierul Ciucă și liderii sindicali avusese loc duminică, 21 mai 2023. Discuțiile din 21 mai n-au reușit să rezolve criza din Educație și, drept urmare, la 22 mai s-a declanșat greva generală în acest domeniu.

Apoi, în după-amiaza zilei de 22 mai, Senatul României a aprobat Legile Educației. Cele două noi legi nu rezolvă însă problema salariilor personalului didactic. Premierul Ciucă declarase că salariile profesorilor se pot majora abia în momentul în care se aprobă o nouă Lege a Salarizării. După ce ar fi aprobată, noua Lege a Salarizării ar urma să intre în vigoare la 1 septembrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„Să nu vă fie frică de reformă. România are nevoie de progres”

"Orice reformă va aduce lucruri bune. Să nu vă fie frică de reformă. România are nevoie de progres. Am venit în această lege...

Vrancart construiește un parc solar cu suport PNRR

Societatea Vrancart SA, cu Dedeman printre acționari, a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Energiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR...

Binance vinde activitatea din Rusia pentru o sumă nedezvăluită

Bursa de criptomonede Binance a declarat miercuri că își va vinde activitatea din Rusia către CommEX, o bursă nou lansată, devenind astfel ultima companie...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies