0.6 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSocialEducațieAnunțul premierului Cîțu despre salariile profesorilor - VIDEO

Anunțul premierului Cîțu despre salariile profesorilor – VIDEO

Emoții mari pentru sute de mii de cadre didactice care se tem că nu își vor mai primi salariile în luna decembrie. Întrebat în cadrul unei discuții cu jurnaliștii dacă vor fi probleme cu plata salariilor în Educaţie, premierul demis, Florin Cîțu, a declarat că vor fi alocate resursele necesare şi nimeni nu va suferi.

„Să nu ne grăbim, bineînţeles că se pot aloca resurse. Rectificarea bugetară înseamnă să aloci resurse dintr-o parte în alta. Se pot aloca resurse prin intermediul Fondului de rezervă la dispoziţia Guvernului. Fondul se poate umple cu alte resurse din alte ministere, deci nu asta este problema. Veţi vedea, când va fie nevoie, dacă va fi nevoie şi dacă ajungem în acea situaţie vă spun că nimeni nu va suferi şi vor fi resursele în continuare”, a declarat Florin Cîţu.

Ce se întâmplă cu bugetul pe 2022?

Întrebat ce poate face un guvern interimar care nu poate opera o rectificare bugetară, Cîţu a precizat că şi anul trecut bugetul a fost adoptat în februarie.

„Nu este o problemă să nu ai buget. Dar nu este optim, de aceea e nevoie ca şi PSD şi USR să arate că vor cu adevărat să treacă peste această criză, nu doar să schimbe, în fiecare zi să vină cu o altă soluţie”, a spus Cîţu.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă