12 C
București
vineri, 7 octombrie 2022
AcasăEconomieEconomie internăPrimăriile cheltuiesc prea mulți bani, susține premierul Florin Cîțu

Primăriile cheltuiesc prea mulți bani, susține premierul Florin Cîțu

Primăriile cheltuiesc prea mulți bani, susține premierul Florin Cîțu, șeful interimar al Guvernului.

Premierul Florin Cîțu a făcut acest anunț în dimineața zilei de joi, 28 octombrie 2021.

„Am cerut autorităților locale să reducă cheltuielile”, a precizat premierul Cîțu. El a cerut și Asociației Municipiilor să facă un apel pentru reducerea cheltuielilor.

După cum se știe, Asociația Municipiilor este condusă de primarul din Cluj Napoca, Emil Boc. Acesta este, în PNL, un susținător al lui Florin Cîțu, președintele PNL.

Primăriile cheltuiesc prea mulți bani

Premierul Cîțu a precizat că Guvernul, chiar dacă e interimar, va continua să acorde bani la solicitarea Primăriilor. Totuși, Cîțu a subliniat că era mai bine ca acești bani să fie alocați pentru dezvoltare.

Pe de altă parte însă, fostul vicepremier Dan Barna (USR) îl acuză pe premierul Cîțu că distribuie incorect banii din fondul de rezervă al Guvernului. Barna susține că Primăriile conduse de primari USR nu primesc bani de la Guvern.

„Nemernicia prin care Câțu a golit fondul de rezervă al Guvernului și l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puțin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare”, susține Dan Barna într-o postare pe internet.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă