35.4 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSocialEducație3.500 elevi vaccinați zilnic

3.500 elevi vaccinați zilnic

Media ultimelor zile indică 3.500 de elevi vaccinați împotriva COVID-19 într-un interval de 24 de ore, potrivit unei informări transmise de Ministerul Educației, dar cu toate acestea, noi unități școlare sunt închise și în Capitală, pentru cazuri de infectare.

Proporția elevilor vaccinați a depășit pragul de 20%, raportat la numărul total de elevi în vârstă de peste 12 ani, informează Ministerul Educației (ME), printr-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Conform datelor primite de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), în perioada 7-10 octombrie s-au vaccinat aproape 14.000 de elevi (în medie, circa 3.500 elevi/zi), a transmis ministerul de resort.

Astfel, numărul elevilor din categoria de vârstă 12-15 ani a crescut de la 51.726 la 57.288, iar pentru categoria de vârstă 16-19 ani numărul a crescut de la 180.942 la 189.318.

“Reamintim că, în prima săptămână de școală, media zilnică a fost de 1.000 elevi/zi, de 1.700 elevi/zi în cea de-a doua săptămână, 2.500 elevi/zi în cea de-a treia săptămână, ajungând, conform ultimelor raportări, la 3.500 elevi/zi. Apreciem colaborarea cu CNCAV și ne exprimăm speranța în continuarea trendului ascendent din perspectiva vaccinării în rândul elevilor, în scopul consolidării siguranței sanitare în școlile din România. Readucem aminte elevilor și angajaților din învățământ necesitatea și importanța respectării măsurilor igienico-sanitare, precum și a informării din surse oficiale cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19”, precizează reprezentanții ME.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, sâmbăta trecută, Hotărârea nr. 83 privind stabilirea unor noi categorii de produse, stocuri de urgenţă medicală de strictă necesitate, necesare pentru asigurarea monitorizării permanente şi eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităţilor de învăţământ.

Mai exact, a fost aprobată folosirea testelor noninvazive, pe bază de salivă, pentru elevi.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța, săptămâna precedentă, că se lucrează pentru calcularea numărului de teste noninvazive necesare.

Școli închise în Capitală

Cursurile cu prezenţă fizică sunt suspendate în nouă unităţi şcolare din Capitală din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2, a anunţat Instituţia Prefectului, după şedinţa de luni a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Unităţile şcolare şi intervalele de suspendare a cursurilor cu prezenţă fizică sunt:

  •  Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” – 12 – 25 octombrie;
  •  Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” – 12 – 25 octombrie;
  •  Şcoala Gimnazială nr. 307 – 12 – 25 octombrie;
  •  Şcoala Gimnazială Just4Kids – 11 – 24 octombrie;
  •  Şcoala Gimnazială nr. 195 perioada – 12 – 25 octombrie;
  •  Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” – 11 – 24 octombrie;
  •  Şcoala Gimnazială nr. 167 – 11 – 24 octombrie;
  •  Liceul Teoretic „Marin Preda” – 11 – 24 octombrie;
  •  Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” – 11 – 24 octombrie.
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Weekend prelungit. Bugetarii sunt liberi pe 15 august

Ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat, astfel că majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță la mijlocul acestei luni. Adormirea...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 166: țara vecină acuză Kremlinul de peste 27.000 de crime de război

UPDATE, ora 14:52: Peste 1.600 de copii din familiile refugiate din Ucraina sunt integrați în sistemul educațional din Republica Moldova, potrivit Ministerului Educației și...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...
Ultima oră
Pe aceeași temă