28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialDublarea alocațiilor ar costa șapte miliarde de lei pe an, avertizează premierul...

Dublarea alocațiilor ar costa șapte miliarde de lei pe an, avertizează premierul Orban

Premierul Leonard Orban a declarat că dublarea alocațiilor pentru copii, așa cum a decis, joi, CCR, ar costa șapte miliarde de lei în plus, ceea ce ar echivala cu o creștere a deficitului bugetar cu 0,6 la sută.

Din acest motiv, Guvernul Orban va căuta soluții pentru a nu dubla brusc alocațiile ci pentru a le majora în cinci trepte. Potrivit schemei prezentate, joi, de premierul Orban, dacă se respectă dorința Guvernului, după aceste cinci trepte de creștere, alocațiile ar ajunge la o valoare dublă față de cea actuală în anul 2022.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă