22.9 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSocialDosarul Colectiv: Decizie șoc dată de instanță. Pedepsele inculpaților ar putea fi...

Dosarul Colectiv: Decizie șoc dată de instanță. Pedepsele inculpaților ar putea fi reduse

Dacă inițial inculpații din dosarul Colectiv au primit pedepse mari, inclusiv fostul primar Cristian Popescu Piedone, acum instanța pare că le-ar mai reduce din pedepse.

Un complet de divergenţă de la Curtea de Apel Bucureşti, format din trei judecători, a decis miercuri să înlăture aplicarea consecinţelor deosebit de grave în cazul infracţiunii de abuz în serviciu de care sunt acuzaţi o parte dintre inculpaţii din dosarul ”Colectiv”, printre care şi fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, notează Agerpres.ro.

Instanţa a admis parţial schimbarea încadrării juridice a faptelor şi a eliminat aplicarea art. 309 Cod penal (Faptele care au produs consecinţe deosebit de grave), în raport cu infracţiunea de abuz în serviciu, pentru care Piedone a primit la instanţa de fond o condamnare de 8 ani şi 6 luni de închisoare.

Potrivit art. 309 din Codul penal, dacă faptele au produs consecinţe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu jumătate.

“În baza art. 386 Cod procedură penală schimbă încadrarea juridică pentru inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone din infracţiunile de abuz în serviciu prev. de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen. şi art.309 C.pen (autorizaţia SC Colectiv Club SRL) şi abuz în serviciu prev. de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen (autorizaţia SC Noran Prompt SRL) în infracţiunile de abuz în serviciu prev. de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen. (autorizaţia SC Colectiv Club SRL) şi abuz în serviciu prev de art. 13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin.1 C.pen (autorizaţia SC Noran Prompt SRL) – (eliminarea art. 309 C.pen. în raport cu prima infracţiune de abuz în serviciu)”, se arată în decizia instanţei.

De asemenea, instanţa a eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu şi în cazul funcţionarelor de la Primăria Sectorului 4 inculpate în dosar, precum şi pentru cei doi pompieri Antonina Radu şi George Matei.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 17 noiembrie.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Scandal la Costinești. Doi ucraineni au votat, dar nu aveau dreptul

Biroul Electoral Județean (BEJ) Constanța a descoperit nereguli semnificative în procesul de numărare a voturilor la alegerile din Costinești. Printre problemele identificate se numără...

Alegerile prezidențiale ar putea avea loc în luna decembrie

Liderii PSD și PNL par să fi reînceput discuțiile privind posibilitatea mutării alegerilor prezidențiale din septembrie în decembrie, conform unor surse din conducerea celor...

Patronii stației GPL din Crevedia au fost trimiși în judecată, după accidentul în care au murit șase oameni

Procurorii de la Parchetul General i-au trimis în judecată pe cei doi patroni ai stației GPL din orașul Crevedia, în baza dosarului care anchetează...
Ultima oră
Pe aceeași temă