Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Doi turiști epuizați de viscol au fost salvați din Munții Ceahlău

Doi turişti, unul din România şi celălalt din Turcia, au fost salvați de Salvamont din masivul Ceahlău, în cadrul unei acţiuni care s-a derulat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2019 - 17:18

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că turistul din Iași și cel din Turcia, care au fost recuperați de Salvamont, făceau parte dintr-un grup de cinci persoane dar au rămas în urmă din cauza epuizării fizice, informează, duminică, Agerpres.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ a precizat că, din cauza viscolului, cu vânt de peste 100 de kilometri pe oră, cei doi turiști au deviat de pe traseu.

''Erau într-o zonă moartă, fără semnal, şi nu a funcţionat 112. Erau în stare de epuizare şi unul dintre ei - cu început de hipotermie. Nu prindeau dimineaţa dacă nu ajungeam la ei. Cel cu început de hipotermie a fost ambalat în folie de supravieţuire şi i s-au ataşat patch-uri termice. Ei nu erau departe de potecă", a explicat Raul Papalicef.

Comentarii

loading...