24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăSocialDoi copii, spulberați de o mașină de poliție în București. O fetiță...

Doi copii, spulberați de o mașină de poliție în București. O fetiță a murit. Ce spun martorii

Două fetițe de 9 și 11 ani, care au încercat să traverseze o stradă din București, au fost lovite din plin de o mașină de poliție care se afla în misiune. Mașina avea semnalele vizuale aprinse, dar nu și cele acustice. Una dintre copile, cea de 13 ani, a murit. Cealaltă are un picior rupt. Accidentul s-a petrecut pe strada Laminorului, din sectorul 1 al Capitalei.

UPDATE: E revoltă în stradă. Au fost chemați mascații.

UPDATE: Copila care a decedat a fost resuscitată timp de 20 de minute, dar fără succes. Oamenii au aprins candele lângă bordură.

Martor: „Echipajul de poliție a oprit. Nu au chemat ambulanța. Au venit polițistii. Unul din domni îmbrăcat în civil l-a luat pe șofer, l-a dus după un tomberon și l-a schimbat de haine. I-au dat haine civile. L-au ascuns. L-au luat din mașină, l-au dus după tomberon, l-au schimbat de haine și l-au dus în altă mașină. Mașina avea foarte mare viteză. Pe șosea nu sunt urme de frână. Fetița moartă avea 11 ani jumate”.

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, se pare că cele două fete au traversat strada pe trecere de pietoni. Aceasta nu este însă bine semnalizată. Șoferul nu ar fi observat-o.

UPDATE: Trei persoane au văzut ce s-a întâmplat. Prin urmare, nu au fost prea mulți martori în zonă. Anchetatorii se vor folosi și de imaginile surprinse de camerele de luat vederi. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție. Agenții încearcă să domolească spiritele, căci oamenii adunați în zonă sunt revoltați și au încercat chiar să sară la bătaie. Este vorba despre martori, vecini și rude ale celor două copile.

UPDATE: Polițistul care se afla la volanul mașinii este testat antidrog. Șoferul se află la fața locului. Este vorba despre un agent încadrat în Poliția Română în anul 2017.

În zonă există o trecere de pietoni, dar nu este marcată corespunzător, spun oamenii care s-au adunat la locul accidentului.

Martorii aflați la fața locului au declarat că mașina mergea cu viteză. Alții spun că cele două fete s-au aruncat în fața mașinii, fără să se asigure. Se pare că ele nu se aflau pe trecerea de pietoni. Fetele se întorceau de la școală. Martorii au sărit la bătaie și i-au amenințat pe polițiști.

Fetița de 13 ani a murit. Celalaltă a fost transportată la spital, cu răni, dar se află în afara oricărui pericol.

Polițistul care se afla la volan a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. Nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Mașina se afla în misiune.

Martorii au spus că ambulanța a venit foarte greu. Abia după ce au insistat cu telefoanele a venit încă o mașină de salvare.

În zonă există camere de luat vederi, iar anchetatorii vor reuși să facă lumină în acest caz. „La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, transmite Poliția Capitalei

Știre în curs de actualizare

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă