24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateDoi bebeluși de naționalitate română din Ucraina au fost aduși de urgență...

Doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina au fost aduși de urgență în România

Doi bebeluși de naţionalitate română din Ucraina, un băieţel de 5 zile şi o fetiţă de 14 zile, cu probleme grave de sănătate, urmează să fie trataţi în România, în spitale din Timişoara şi Bucureşti.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cei doi nou-născuţi au fost transportaţi luni cu o ambulanţă ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în Vama Siret, fiind apoi predaţi echipajelor SMURD, aflate la faţa locului.

”În vederea operaţionalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din proximitate”, se arată pe pagina de Facebook a DSU, conform agerpres.ro.

Cei doi bebeluși din Ucraina cu probleme grave sănătate au fost preluați în România de echipajele medicale SMURD

Astfel, băieţelul de 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului de Operare Aeromedical Iaşi la aeroportul din Suceava şi apoi a fost predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală.

Acesta a fost transportat în siguranţă la Timişoara pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Cel de-al doilea nou-născut a fost transportat terestru, cu o ambulanţă SMURD, la aeroportul din Suceava, fiind preluat apoi de acelaşi elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranţă la Iaşi. Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetiţa aflată sub îngrijiri medicale în Iaşi va fi transportată de urgenţă în Bucureşti.

‘Dorim să mulţumim tuturor salvatorilor care au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuţi, şi anume echipele medicale detaşate la Vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureş, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD Bucureşti şi UPU SMURD Iaşi, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluşi pe tot parcursul zborurilor”, mai arată sursa citată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...
Ultima oră
Pe aceeași temă