24.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Decizia privind impozitarea pensiilor speciale va fi tranșată la CCR

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, joi, că este sigur că prevederea de lege care ar impozita pensiile speciale va fi contestată la Curtea Constituţională a României (CCR).

„Faptul că se va ajunge la Curte cu această lege este evident. Noi, cei de la PNL, facem apel de pe acum la judecătorii Curţii Constituţionale, dintre care cinci au cumul de pensie – salariu şi sunt şi beneficiari de pensii speciale, să îşi amintească că sunt judecători constituţionali ai României şi reprezintă poporul român, nu propriile buzunare şi propriile interese personale”, a susținut deputatul Florin Roman.

Parlamentarul PNL consideră că proiectul de lege aprobat în acest moment respectă cerințele CCR.

„A fost un proiect al PNL, în care noi propuneam abrogarea pensiilor speciale, iar Curtea Constituţională a venit şi ne-a spus că ele nu pot fi abrogate, pot fi impozitate. Ăsta este motivul pentru care am renunţat la propunerea noastră iniţială de a face diferenţiere între pensiile militare şi pensiile speciale. Practic, nu mai există discriminare, această impozitare se aplică pentru absolut toate categoriile de pensii speciale”, a explicat Florin Roman.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă