Covasna: Situaţia în satul Căpeni, ameninţat de furia apelor, s-a ameliorat

Situaţia în satul Căpeni, judeţul Covasna, ameninţat de furia apelor după ce digul de la confluenţa pârâului din sat cu râul Olt a fost în pericol să cedeze,s-a îmbunătăţit. 26 de persoane care aveau casele în zone cu risc rămân în continuare la prieteni şi rude.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2018 - 11:11

Prefectul Judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că la această oră situaţia în satul Căpeni este ”relativ stabilă”, iar ”apele s-au retras cât de cât”, însă zonă rămâne atent monitorizată.

”Avem încă în supraveghere porţiunea de dig, considerată zonă de risc. La faţa locului sunt mobilizate forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, jandarmi şi poliţişti. Avem în continuare 26 de persoane evacuate, în funcţie de situaţia hidro-meteorologică vom reevalua operaţiunile ce trebuie efectuate în zonă”, a spus Sebastian Cucu.

Prefectul de Covasna a precizat că la ora aceasta nu se pune problema unei evacuări forţate, în cazul în care oameni din sat nu vor să-şi părăsească locuinţele, însă evoluţia lucrurilor va fi atent monitorizată.

Autorităţile şi localnicii din satul Căpeni s-au speriat după ce apa de la confluenţa râului Olt cu pârâul din sat a început s-a deversat pe deasupra digului, din cauza unei viituri, inundând zone din apropierea locuinţelor.

De asemenea, autorităţile au făcut mari eforturi să menţină digul, deoarece dacă acesta ar fi cedat, apa din râul Olt ar fi înaintat spre casele oamenilor. Digul a fost înălţat cu saci de nisip.

În continuare, în judeţul Covasna, circulaţia rămâne închisă pe şase drumuri, trei judeţene şi trei comunale, din cauza aluviunilor sau a cantităţilor mari de ape acumulate.

Comentarii