Consiliul Economic și Social nu se pronunță asupra Legii carantinei pentru că Guvernul n-a întrebat

Consiliul Economic şi Social a informat Comisia juridică a Senatului că nu se poate pronunța asupra proiectuui Legii carantinei, întrucât Guvernul Orban nu i-a cerut un asemenea punct de vedere.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

14.07.2020 - 18:31

Vicepreşedintele Comisiei Juridice, senatoarea Iuliana Scântei (PNL), a declarat, marți, că la cererea Comisiei Juridice, Consiliul Economic şi Social (CES) a refuzat să prezinte un punct de vedere asupra proiectului Legii carantinei, pe motiv că un asemenea punct de vedere putea solicita doar inițiatorul proiectului.

În cazul acestui act legislativ, inițiator a fost Guvernul Orban, care însă n-a solicitat un punct de vedere de la CES, a precizat Consiliul Economic şi Social.

"Consiliul Economic şi Social refuză comunicarea unui punct de vedere pe conţinut, invocând prevederi din Legea de organizare şi funcţionare a CES, prin care ne informează că avizul se transmite în scris iniţiatorului proiectului de act normativ, iar în situaţia de faţă, iniţiatorul, respectiv Guvernul nu ar fi transmis < instituţiei noastre spre avizare proiectul de act normativ mai sus enunţat >. Aceasta ne transmite CES", a declarat, marți, Iuliana Scântei.

Comentarii