3 C
București
vineri, 13 decembrie 2024
AcasăSocialEducațieConcurență mică la directori de școli

Concurență mică la directori de școli

La concursul pentru ocuparea posturilor de directori de școli concurența este de doar aproximativ 1,06 candidați pe loc, ceea ce se traduce într-un avantaj pentru cei care s-au mai aflat în astfel de poziții de conducere.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, la începutul săptămânii în curs, că 9.221 de dosare au fost depuse pentru cele 8.652 de funcţii de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat vacante, publicate la nivel naţional.

Potrivit șefului Învățământului, dosarele urmează a fi verificate administrativ în perioada, până astăzi, de către comisiile judeţene/ a municipiului Bucureşti.

„În data de 26 septembrie, la ora 23:59, s-a încheiat etapa de înscriere în aplicaţia informatică a candidaţilor la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Pentru cele 8.652 de funcţii vacante publicate la nivel naţional (6.231 funcţii de director şi 2.421 funcţii de director adjunct), au fost depuse un număr de 9.221 dosare. Acestea vor fi verificate administrativ în perioada 27 – 29 septembrie de către comisiile judeţene/ a municipiului Bucureşti”, preciza Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai menţionat că, mâine, 30 septembrie, vor fi afişate listele candidaţilor ale căror dosare sunt conforme, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-urile acestora.

Când încep probele

Listele cu toți candidații declarați admiși la evaluarea dosarelor vor fi publicate pe 7 octombrie.

Restul concursului se va desfășura după următorul calendar:

– 8 octombrie – Stabilirea centrelor speciale de desfășurare a probei scrise

– 13 octombrie – Repartizarea candidaților pe centre

– 15 octombrie – Desfășurarea probei scrise

– 15 octombrie – Afișarea rezultatelor la proba scrisă

– 15-17 octombrie – Depunerea contestațiilor la proba scrisă

– 18 – 20 octombrie – Soluționarea contestațiilor la proba scrisă

– 20 octombrie – Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă

– 21 – 27 octombrie – Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare.

– 28 – 29 octombrie – Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/universităților.

– 1 – 10 noiembrie – Constituirea comisiilor pentru proba de interviu

– 12 noiembrie – Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor

– 15 noiembrie – 8 decembrie – Desfășurarea probei de interviu

– 16 noiembrie – 10 decembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu

– 13 decembrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

– 14 – 17 decembrie – Consultarea grupurilor parlamentare/reprezentanților cultelor religioase si obtinerea avizului motivat.

– 17 decembrie – Validarea rezultatelor finale

– 20 – 22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Volodimir Zelenski va participa la o întâlnire crucială la Bruxelles alături mai mulți lideri importanți

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va participa miercuri la o întâlnire crucială la Bruxelles cu liderii Marii Britanii, Franței, Germaniei, Italiei, Poloniei, NATO și Uniunii...

Creștere spectaculoasă a salariilor românilor, de 22 de ori în ultimii 25 de ani

Salariul mediu net în România a atins în octombrie 2024 un nou record, ajungând la aproape 5.300 de lei pe lună, ceea ce reprezintă...

Florin Răducioiu, optimist după tragerea la sorți. „Avem mari șanse să câștigăm grupa și să ne calificăm direct”

Echipa națională a României și-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului Mondial 2026, iar tragerea la sorți a fost considerată favorabilă pentru „tricolori”. România va evolua...
Ultima oră
Pe aceeași temă