Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană cere României să indice numele furnizorilor de servicii esențiale

Comisia Europeană cere României și altor două țări din UE să indice numele furnizorilor de servicii esențiale.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2020 - 10:59

Comisia Europeană a trimis "avize motivate" Belgiei, Ungariei şi României cu privire la absenţa notificării către Comisia Europeană a unor informaţii cu privire la identificarea operatorilor de servicii esenţiale din țările respective.

Astfel, un comunicat transmis de Comisia Europeană precizează că aceste avize sunt în continuarea "scrisorilor de punere în întârziere" trimise de Comisie celor trei state încă din iulie 2019.

"Autorităţile române nu au notificat încă măsurile naţionale care permit identificarea operatorilor" și nici  "numărul operatorilor de servicii esenţiale", precizează comunicatul Comisiei Europene.

În categoria serviciilor esențiale sunt incluse energia, transporturile, sănătatea, furnizarea şi distribuţia apei potabile.

Comentarii