23 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSocialCod galben de ninsori! 24 de județe, îngropate în zăpadă. Cât ține...

Cod galben de ninsori! 24 de județe, îngropate în zăpadă. Cât ține urgia

E cod galben de ninsori în 24 de județe, iar avertizarea meteorologică este valabilă până vineri, la ora 14.00. Va ninge viscolit în aproape jumătate de țară și se va depune un strat nou de zăpadă mai ales în zonele de deal și de munte. 

Ajunul Crăciunului aduce ninsori abundente și viscol în nordul și centru țării. Potrivit ANM, sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara și Alba.

Cod galben de ninsori în jumătate de țară. Viscol la munte

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori care a cuprins încă de joi seară nordul și centrul țării, mai ales zonele de deal și de munte. Avertizarea va fi valabilă până azi,în jurul orelor 14.00. 

În acest interval de timp, vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Cod galben de ninsori/În orașele din nordul țării se va depune zapadă
În restul țării se anunță ploi,lapoviță și ninsoare

Vremea în celelalte regiuni. Se anunță 12 grade!

În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. 

Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă.

Local, se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Meteorologii au emis pentru vineri un cod galben de ninsori însă în aceste zile se anunță temepraturi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru aceastăperioadă din an. Vom avea parte,așadar, de un Crăciun atipic: ninsori și viscol la munte, vreme caldă, aproape primăvăratică în celelalte zone.

Vineri, în țară termometrele vor indica și 12 grade Celsius, în timp ce la București vom avea doar 6.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă