15.5 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Circulația spre Aeroportul Otopeni e oprită pentru comemorarea victimelor de la Revoluție

Circulația spre Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni a fost restricționată pentru comemorarea a 28 de ani de la măcelul asupra ofițerilor și subofițerilor, împuțcați pe 23 decembrie 1989. Evenimentul are loc la Monumentul Eroilor Jandarmi.

Așa cum au anunțat oficiali din Jandarmeria Română, victimele măcelărite pe 23 decembrie 1989 făceau parte din Unitatea de Transmisiuni de la Câmpina şi au fost trimişi să apere aeroportul, după ce fuseseră lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre şi aeriene.

Când au ajuns la Otopeni, însă, a fost deschis focul asupra lor. Au pierit, atunci, 37 de jandarmi, ofiţeri, subofiţeri, elevi şi militari în termen.

La ceremonia de astăzi vor lua parte cadre din conducerea Jandarmeriei, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai asociaţiilor de revoluţionari şi veterani de război, şi membri de familie ai eroilor martiri. Ceremonialul se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Unităţii Speciale de Gardă şi Protecţie Instituţională Jandarmi Bucureşti.

Ultima oră
Pe aceeași temă