26.8 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăSocialEvenimentRomânia poate impune "Certificatul verde" Covid

România poate impune „Certificatul verde” Covid

România poate impune „Certificatul verde” Covid. Această idee se discută, astăzi, într-o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Ședința CNSU se desfășoară joi, 16 septembrie 2021, sub conducerea premierului Florin Cîțu. Dacă se va impune „Certificatul verde”, el ar putea fi necesar pentru a fi admis la unele acțiuni cu un număr mare de persoane. Decizia CNSU ar avea efect doar pentru evenimentele care se desfășoară pe teritoriul României.

„Certificatul verde” le-ar putea fi necesar românilor, de exemplu, pentru a intra la spectacole.

România poate impune „Certificatul verde” Covid

„Certificatul verde” le este deja necesar acelor cetățeni români care se întorc în România venind dintr-o zonă roșie, de exemplu din Grecia. Românii care vin din zone roșii dar nu dețin acest certificat intră în carantină.

„Certificatul verde” poate fi obținut de acele persoane care s-au vaccinat anti – Covid. Mai pot obține acest certificat persoanele care prezintă un test Covid negativ.

Pentru salariații care lucrează în Sănătății și Educație, dacă nu s-au imunizat anti – Covid, s-ar putea impune testarea periodică anti – Covid. Un anunț în acest sens l-a făcut medicul Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Cîțu.

Pentru elevi există recomandarea de a se vaccina, dar nu este obligatoriu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Probleme la Metrorex. Compania are datorii de 33 de milioane de euro la Alstom

Compania franceză Alstom, care asigură mentenanţa metroului bucureştean, ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou în luna iulie,...

BSTDB şi-a majorat portofoliul cu 14,6% în 2021, ajungând la 2,37 miliarde euro

Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) și-a desfășurat cea de-a 24-a reuniune anuală sub președinția domnului Samir Sharifov,...

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua drapelului

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, duminică, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, că tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut şi viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă