1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăSocialEvenimentRomânia poate impune "Certificatul verde" Covid

România poate impune „Certificatul verde” Covid

România poate impune „Certificatul verde” Covid. Această idee se discută, astăzi, într-o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Ședința CNSU se desfășoară joi, 16 septembrie 2021, sub conducerea premierului Florin Cîțu. Dacă se va impune „Certificatul verde”, el ar putea fi necesar pentru a fi admis la unele acțiuni cu un număr mare de persoane. Decizia CNSU ar avea efect doar pentru evenimentele care se desfășoară pe teritoriul României.

„Certificatul verde” le-ar putea fi necesar românilor, de exemplu, pentru a intra la spectacole.

România poate impune „Certificatul verde” Covid

„Certificatul verde” le este deja necesar acelor cetățeni români care se întorc în România venind dintr-o zonă roșie, de exemplu din Grecia. Românii care vin din zone roșii dar nu dețin acest certificat intră în carantină.

„Certificatul verde” poate fi obținut de acele persoane care s-au vaccinat anti – Covid. Mai pot obține acest certificat persoanele care prezintă un test Covid negativ.

Pentru salariații care lucrează în Sănătății și Educație, dacă nu s-au imunizat anti – Covid, s-ar putea impune testarea periodică anti – Covid. Un anunț în acest sens l-a făcut medicul Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Cîțu.

Pentru elevi există recomandarea de a se vaccina, dar nu este obligatoriu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii supra-taxați după revelion, deși guvernații spun că totul va fi bine

Supra-taxarea este descrierea potrivită pentru noul cod fiscal aplicabil de la 1 ianuarie. Deși s-a cerut în repetate rânduri revizuirea acestei legi care va...

New York şi Singapore, cele mai scumpe oraşe din lume

New York şi Singapore au fost cele mai scumpe oraşe din lume în 2022, deoarece creşterea preţurilor energiei a dublat rata inflaţiei în marile...
00:01:54

Charles Michel îl îndeamnă pe Xi să-și exercite influența asupra Rusiei

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat joi (1 decembrie) că l-a îndemnat pe președintele Chinei Xi Jinping să-și folosească influența asupra Rusiei pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă