22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Se discută testarea sau vaccinarea obligatorie

Se discută testarea sau vaccinarea obligatorie, pentru unele categorii de angajați. Premierul Cîțu analizează ideea vaccinării obligatorii anti – Covid a angajaților din spitale și din școli. Ca variantă alternativă, acești angajați ar putea fi obligați să se testeze anti – Covid.

Premierul Cîțu discută această temă cu medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății. Pe lângă funcția de parlamentar PNL, Tătaru este acum consilier onorific al premierului Cîțu. Informația privind posibilitatea vaccinării sau testării obligatorii a fost confirmată de Nelu Tătaru.

„În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă”, a precizat Tătaru.

„Ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli”, a explicat Nelu Tătaru.

Se discută testarea sau vaccinarea obligatorie pentru medici și pentru profesori

Nelu Tătaru a făcut aceste precizări în dimineața zilei de miercuri, 15 septembrie 2021.

După cum se știe, anul școlar 2021 – 2022 a început la data de 13 septembrie 2021. Una dintre chestiunile delicate este că doar 60 la sută dintre cadrele didactice sunt imunizate anti – Covid. Părinții elevilor urmează a primi chestionare în care sunt întrebați dacă sunt de acord să le fie vaccinați copiii.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă