24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateSe discută testarea sau vaccinarea obligatorie

Se discută testarea sau vaccinarea obligatorie

Se discută testarea sau vaccinarea obligatorie, pentru unele categorii de angajați. Premierul Cîțu analizează ideea vaccinării obligatorii anti – Covid a angajaților din spitale și din școli. Ca variantă alternativă, acești angajați ar putea fi obligați să se testeze anti – Covid.

Premierul Cîțu discută această temă cu medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății. Pe lângă funcția de parlamentar PNL, Tătaru este acum consilier onorific al premierului Cîțu. Informația privind posibilitatea vaccinării sau testării obligatorii a fost confirmată de Nelu Tătaru.

„În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă”, a precizat Tătaru.

„Ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli”, a explicat Nelu Tătaru.

Se discută testarea sau vaccinarea obligatorie pentru medici și pentru profesori

Nelu Tătaru a făcut aceste precizări în dimineața zilei de miercuri, 15 septembrie 2021.

După cum se știe, anul școlar 2021 – 2022 a început la data de 13 septembrie 2021. Una dintre chestiunile delicate este că doar 60 la sută dintre cadrele didactice sunt imunizate anti – Covid. Părinții elevilor urmează a primi chestionare în care sunt întrebați dacă sunt de acord să le fie vaccinați copiii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministerul român de Externe ironizează declarațiile Rusiei despre „România Mare”

Ministerul Afacerilor Externe al României ironizează declarațiile Rusiei, care susținea că intrarea Republicii Moldova în UE ar însemna că se reface "România Mare". O...

Ministerul român de Externe ironizează declarațiile Rusiei despre „România Mare”

Ministerul Afacerilor Externe al României ironizează declarațiile Rusiei, care susținea că intrarea Republicii Moldova în UE ar însemna că se reface "România Mare". O...

Bode: Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă