Foto: Arhivă

Cel puțin 18 școli din București vor urma scenariul roșu, cu toți elevii acasă

Până joi seară, 18 unități școlare din Capitală anunțaseră că vor începe anul școlar 2020 - 2021 pe baza scenariului roșu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2020 - 18:03

Până joi seară, 18 unități școlare din Capitală anunțaseră că vor începe anul școlar 2020 - 2021, la data de 14 septembrie 2020, pe baza scenariului roșu.

Această situație a fost prezentată în cadrul ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, desfășurată joi seară.

Scenariul roșu situație se aplică în cazul în care cei puțin trei elevi dintr-o școală sunt confirmați ca fiind infectați cu coronavirus. În scenariul roșu (cel mai dur), niciun elev nu se prezintă la școală, însă cursurile se țin online, iar prezența elevilor la cursurile online este obligatorie.

Pe de altă parte, părinții nu au dreptul la zile libere din partea angajatorului pentru a-și ajuta copii la cursurile online.

Celelalte două scenarii sunt cel galben și cel verde. Pe scenariul verde (cel mai favorabil) nu s-ar încadra nicio unitate școlară din București, pentru că în școlile din Capitală sunt prea mulți elevi în clase și nu se poate permite prezența tuturor elevilor simultan în clasă.

Comentarii