2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022
AcasăSocialCălătorii gratuite cu trenul în Europa. Care sunt condițiile

Călătorii gratuite cu trenul în Europa. Care sunt condițiile

Tinerii pot merge gratis cu trenul, oriunde în Uniunea Europeană, în limita a 500 de euro şi a patru ţări, la alegere. Programul a fost ideea europarlamentarului român Siegfried Mureşan.

Tinerii care au împlinit sau vor împlini 18 ani, până pe 1 iunie, pot primi un permis de călătorie, în valoare de 510 euro. Numărul acestora e însă limitat.

Siegfried Mureşan, europarlamentar: „Avem pentru acest proiect alocate 12 milioane de euro, din care evaluăm că vom achiziţiona şi oferi în prima etapă chiar aproximativ 30.000 de bilete tinerilor, în România vor fi probabil între 1.000 şi 2.000 de tineri care vor beneficia”, citează Digi24.

Mai mult de jumătate de milion de copii s-au născut în anul 2000 în Italia şi mulţi dintre ei se încadrează în cerințele acestei inițiative.

170 de mii de kilometri de cale ferată sunt incluși în permisul de călătorie, dar traseul trebuie bine calculat. Există o limită de patru ţări, iar biletele de tren sunt valabile 30 de zile.

Paola Dubini, profesor de Management la Universitatea Bocconi Milano: „Stimulează curiozitatea individuală și este frumos pentru că se concentrează pe persoane care abia au ajuns la vârsta maturității. Cu cât se descoperă țări și lucruri noi, cu atât se prețuiește specificul și frumusețea propriei țări.”

Tinerii interesaţi trebuie să se înscrie pe site-ul UE în perioada 12 iunie-26 iunie.

Cele mai citite
00:00:37

Un incendiu arde în apropiere de zona Copacabana din Rio de Janeiro

Un incendiu a izbucnit pe un deal din apropierea unor clădiri din zona Copacabana, din Rio de Janeiro, Brazilia, vineri (2 decembrie). Videoclipul unui martor...

Seulul arestează un fost oficial de securitate pentru presupusa mușamalizare a unei crime la frontieră

Fostul director de securitate națională al Seulului a fost arestat sâmbătă în legătură cu o presupusă mușamalizare a uciderii de către Pyongyang a unui...

Accident rutier în Turcia. Nouă români răniți

Nouă români au fost implicați într-un accident rutier în Turcia. Aceștia au fost transportați la spital. ”Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al...
Ultima oră
Pe aceeași temă