21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSocialBrăila: Elevii şi studenţii vor avea gratuitate la transportul în comun, începând...

Brăila: Elevii şi studenţii vor avea gratuitate la transportul în comun, începând cu luna mai

„Pentru a primi abonamente gratuite trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie elevi sau studenţi la o şcoală, liceu sau facultate cu sediul în municipiu şi să aibă domiciliul sau reşedinţa tot aici, în oraş. În 2017 am iniţiat hotărâre de consiliu local pentru abonamente gratuite (100%) pentru elevi. Prefectura a avut o interpretare diferită şi proiectul nu a primit viza de legalitate. În urma discuţiilor pe care le-am avut, parlamentarii PSD din Brăila au iniţiat un proiect de lege pentru ca primăriile să poată subvenţiona în totalitate abonamentele elevilor. Proiectul de lege a fost votat şi vom putea acorda tuturor elevilor abonamente gratuite pe mijloacele de trasport în comun. Zilele trecute proiectul de lege a fost trimis la promulgare şi, după publicarea în Monitorul Oficial, vom putea să aplicăm noile prevederi legislative”, a scris Dragomir pe reţeaua sa de socializare.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, în municipiul reşedinţă sunt 8.000 de elevi în evidenţele instituţiei, dintre care ar putea să beneficieze de abonamentul gratuit aproximativ 6.400 de elevi care frecventează cursuri de zi, cărora li se adaugă şi studenţii care frecventează cursurile facultăţilor din municipiu.

Marian Dragomir a mai precizat că, în ultimul an şi jumătate, Primăria Brăila a achiziţionat 32 de autobuze noi pentru a avea un transport civilizat, dar pentru că numărul acestora este încă insuficient, vor fi alocate fonduri suplimentare pentru modernizarea transportului public din Brăila.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă