Foto Arhiva

Botoşani: Focuri de armă la frontiera cu Ucraina

Lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, judeţul Botoşani au reţinut un cetăţean ucrainean care a încercat să introducă ilegal în România, peste "frontiera verde", aproximativ 7.500 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2018 - 11:52

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de armă în plan vertical, conform prevederilor legale.

Poliţiştii de frontieră au observat, miercuri seară, pe raza localităţii de frontieră Racovăţ, mai multe persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România, transportând colete voluminoase.

"La somaţia verbală efectuată de către lucrătorii noştri, persoanele au încercat să fugă, profitând de întuneric şi vegetaţie, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând nouă focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare", se menţionează în comunicatul de presă.

Poliţiştii de frontieră au reţinut un cetăţean ucrainean în vârstă de 22 de ani. În apropierea zonei unde a fost reţinut bărbatul, poliţiştii au descoperit 15 colete, prevăzute cu chingi pentru transport.

Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

"Pe timpul cercetărilor, Arcadie B. a declarat că a fost contactat de un cetăţean ucrainean, care i-a propus, ca în schimbul sumei de 50 de euro, să transporte coletelor cu ţigări din Ucraina în România", se arată în comunicat.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă Duty-free, în valoare totală de 70.505 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de introducerea în/sau scoaterea din ţară prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Comentarii