Foto Arhiva

Bistriţa-Năsăud: Preparatele tradiţionale, promovate la Târgul de Paşti

Pâinea coaptă pe vatră, pasca tradiţională şi cozonacii după reţeta bunicii sunt doar câteva dintre produsele-vedetă ale târgului de Paşti deschis, marţi, în centrul istoric al municipiului Bistriţa, în apropierea Bisericii Evanghelice.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2018 - 14:47


Târgul este organizat de Asociaţia "Produs în Bistriţa-Năsăud", ai cărei membri şi-au propus să le încânte simţurile bistriţenilor cu gusturi autentice.

Printre produsele care pot fi achiziţionate în aceste zile la târg se numără pâinea coaptă pe foi de varză, plăcinte, cozonaci umpluţi cu nucă sau mac, cornuleţe cu magiun, pască, siropuri, dulceţuri, produse apicole, ţuică de prune, dar şi de căpşuni, uleiuri presate la rece, brânzeturi, păstrăv afumat, zacuscă de vinete sau de păstrăv.

La târg sunt prezenţi, de asemenea, meşteşugari şi artizani, care expun coşuleţe cu ouă de Paşti realizate din material textil, sfoară sau din hârtie, ouă împodobite cu boabe de cafea, aranjamente pascale din lemn, împletituri din trestie, articole vestimentare croşetate, ii, coroniţe cu flori şi bijuterii din mărgele cu modele tradiţionale.

Târgul va rămâne deschis până sâmbătă, 7 aprilie.

Comentarii