15.4 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăSocialAutobuzele vechi revin în circulație. Crește numărul de vehicule pe liniile din...

Autobuzele vechi revin în circulație. Crește numărul de vehicule pe liniile din București

Parcul de autobuze destinate transportului public în municipiul București a fost sporit de la data de 1 aprilie 2019.

Decizia de suplimentare a vehiculelor de pe unele linii de transport urban a fost luată de Primăria Capitalei, în funcție de numărul de călători de pe traseele respective.

„Acest lucru este posibil datorită creșterii parcului de vehicule prin achiziționarea de autobuze Euro VI de către Primăria Capitalei și prin eforturile STB SA de a scoate din imobilizare vehicule și a le readuce în traseu“, precizează comunicatul transmis de ADTPBI.

Liniile pe care, de la data de 1 aprilie, a crescut numărul de autobuze sunt: 102 (Bulevardul Basarabia – Gara Progresul), 104 (Cora Pantelimon – Opera Națională), 112 (CFR Constanța – Complex Comercial Colosseum), 117 (Cartier Confort Urban – Piața Sfânta Vineri), 133 (Gara Basarab – Bulevardul Tineretului), 137 (Carrefour Militari – Piața 21 Decembrie 1989), 139 (Zețarilor – Piața Leul), 141 (Zețarilor – Vulcan Berceni), 143 (Bucur Obor – Baicului), 168 (Piața Romană – Cartier Constantin Brâncuși), 178 (Cartier Militari – Sala Palatului), 205 (Străulești – Gara de Nord), 220 (Piața Rahova – Vulcan Berceni), 226 (Piața Romană – Depoul Alexandria), 253 (Spitalul Fundeni – Faur), 268 (Valea Oltului – Piața 21 Decembrie 1989), 300 (Bulevardul Nicolae Bălcescu – Clăbucet), 301 (Piața Romană – Jolie Ville Băneasa), 302 (Ghencea – Cartier Fortuna), 304 (Piața Presei – Străulești), 311 (Faur – Piața Rosetti), 323 (Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ – Zețarilor), 330 (Faur – Piața Presei), 335 (Faur – Complex Comercial Băneasa), 336 (Complex Comercial Apusului – Piața Rosetti), 368 (Piața Romană – Valea Oltului) și 381 (Piața Reșița – Piața Victoriei).

Cea mai recentă suplimentare semnificativă a numărului de autobuze din București avusese loc pe data de 1 decembrie 2018, când au intrat în exploatare primele 30 de autobuze noi. Primăria Capitalei acoperă integral diferența dintre tariful practicat și costurile reale ale serviciului de transport prestat pe liniile din municipiul București.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București–Ilfov este un organism de cooperare a autorităților publice locale ce are ca scop asigurarea serviciului public de transport local pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:29

VIDEO: Turiștii londonezi se bucură de scăderea lirei sterline, în timp ce rezidenții sunt îngrijorați

În timp ce lira sterlină a atins un minim record față de dolar și obligațiunile britanice s-au scufundat luni, turiștii internaționali care au vizitat...

Senatorii au modificat prevederile OUG privind plafonarea prețurilor la energie

Senatorii au amendat, marți, proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind plafonarea prețurilor la energie electrică şi gaze naturale. Astfel, au fost admise raportarea...

Eurovision 2023: Liverpool și Glasgow sunt ultimele două orașe candidate la statutul de gazdă

Concursul Eurovision a anunțat că ediția de anul viitor va avea loc fie la Glasgow, fie la Liverpool. După cum s-a anunțat anterior, Regatul Unit...
Ultima oră
Pe aceeași temă