23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăSocialAu revenit festivitățile din școli

Au revenit festivitățile din școli

Mulți absolvenți de liceu și de gimnaziu au participat deja la festivități de încheiere ale anului școlar 2020 – 2021.

Urmează ca și ceilalți școlari să participe la astfel de activități.

Inspectoratele școlare din teritoriu și direcțiunile unităților de învățământ preuniversitar au fost informate în legătură cu prevederile ordinului comun al miniștrilor Educație și Sănătății care reglementează modul în care pot fi organizate festivități școlare, în contextul actual al pandemiei COVID-19.

“Se permit festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar, cu participarea personalului didactic, a elevilor, precum și a însoțitorilor acestora. Participarea însoțitorilor este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”, prevede articolul 27 din Hotărârea Guvernului 580/2021.

 

Înscrierea la EN

Mâine este ultima zi în care elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie la Evaluarea Națională (EN).

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfăşura pe 22 iunie, iar proba la Matematică – pe 24 iunie.

Elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă pe 25 iunie.

Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie iar contestaţiile vor fi depuse pe 30 iunie.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 4 iulie.

Elevii care nu participă la Evaluarea Națională tot vor fi repartizați în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere în licee sau în școlile profesionale, în România învățământul fiind obligatoriu prin lege până la finalul clasei a X-a.

În premieră, anul acesta candidații de la Evaluarea Națională vor rezolva subiectele pe broșuri, ca la EN de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, după modelul testelor internaționale PISA.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...
Ultima oră
Pe aceeași temă