26.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăSocialAmenințare cu bombă la Curtea de Apel București

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București

O persoană a sunat în această dimineaţa la numărul de urgenţă 112 şi a ameninţat că la Curtea de Apel din Bucureşti se află o bombă.

UPDATE: Miercuri în jurul orei 11, forțele de intevenție au stabilit că alerta a fost falsă. Drept urmare, activitatea în sediul Curții de Apel din București a fost reluată.
Există suspiciunea că s-a dorit ca, prin falsa alertă cu bombă, să se întârzie judecarea unui dosar aflat pe ordinea de zi a unei instanțe de la Curtea de Apel.

Amenințările false la numărul de urgență 112 se sancționează cu amendă. Serviciul 112 este asigurat de STS.


Știrea inițială:

Clădirea Curții de Apel a fost evacuată, iar traficul din zonă a fost restricţionat.

Activitatea de la Curtea de Apel a fost suspendată

„În această dimineaţă, prin apel la 112, o persoană a anunţat existenţa unui dispozitiv exploziv în incinta Curţii de Apel Bucureşti. A fost evacuată clădirea, iar specialiştii pirotehnicieni efectuează verificări. Pentru a facilita intervenţia, au fost aplicate restricţii de trafic în zonă”, anunţă Poliţia Capitalei. 

Restricțiile s-au aplicat tuturor persoanelor și vehiculelor. Practic, a fost blocată circulația de-a lungul Splaiului Dâmboviței.

Tot în această lună a fost alertă de bombă și la un mall din Capitală.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Majorări în Educație; doar cu dedicație

Ministrul Educației, Ligia Deca, a mințit din nou, de această dată, de la Palatul Victoria. Pe lângă faptul că Deca a prezentat un memorandum, aproape...

Apetitul ridicat pentru vacanțe sfidează inflația, analiză XTB

Perioada de vară a venit, iar odată cu ea și dorința pentru vacanțe. Spre deosebire de alte perioade, acum ne aflăm într-un mediu macroeconomic...

Consiliul JAI din 8-9 iunie nu discută extinderea Schengen. Poate avem o șansă în septembrie

Consiliul JAI din 8-9 iunie 2023, care se desfășoară în orașul Luxemburg, nu va lua în discuție o nouă extindere a Spațiului Schengen. Pe agenda...
Ultima oră
Pe aceeași temă